Makaronai su karamelizuotais svogūnais
3–4 porcijoms:
- 40 g sviesto
- 2 didelių saldžiųjų svogūnų, supjaustytų juostelėmis
- žiupsnelio druskos
- 4 išspaustų česnako skiltelių
- 180 g vyšninių pomidorų
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 4 šaukštų balzaminio acto
- 250 g pasirinktų makaronų
- 9 šoninės juostelių
- Parmezano sūrio, šviežių bazilikų
- 1. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, pakepinkite svogūnus, pagardinkite druska ir troškinkite, kol svogūnai suminkštės. Sudėkite česnakus ir kepkite bent 30 minučių, kol svogūnai įgaus auksinę spalvą.
- 2. Tuo tarpu išvirkite makaronus pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus.
- 3. Į keptuvę sudėkite pomidorus ir įpilkite balzaminio acto bei alyvuogių aliejaus.
- 4. Kol pomidorai kepa, kitoje keptuvėje apkepkite šoninės juosteles. Kai pomidorai suminkštės, sudėkite makaronus ir viską išmaišykite. Makaronai patiekiami su tarkuotu parmezano sūriu, kepta šonine ir šviežiais bazilikais.