Tai ne tik duonos pakaitalas, bet ir šiaip skanus, skalsus užkandis.
Reikės:
0.75 litro vandens,
200 g kukurūzų kruopų,
1 arb. š. Himalajų druskos,
kokosų aliejaus,
rudųjų garstyčių ir sezamų sėklų.
Vandenį užvirinti, įberti druskos ir po truputį beriant kukurūzų kruopas energingai maišyti su šakute, kad nesušoktų į gumulėlius. Virti ant silpnos ugnies, kol pasidarys labai sunku maišyti. Kepimo formą iškloti sviestiniu popieriumi, šiek tiek patepti aliejumi ir gautą kukurūzų masę išversti. Išlyginti, paspaudyti, kad gautūsi lygus, plokščias, apie 1cm storio plokštainis. Palikti pastovėti apie 2 val. Tuomet apversti indą ir išversti masę ant lentelės. Supjaustyti 0.5 cm storio juostelėmis. Jas apkepti keptuvėje su kokosų ar kitu kepimui tinkamu aliejumi. Kepant apibarstyti garstyčių ir sezamų sėklomis. Kepti tol, kol susidarys plutelė.
Recepto autorė Laimutė Kozlovienė.