1.5 l vandens
1 pak. šilkinio tofu
2-3 šaukštai miso pastos
saujos išbrinkintų jūros daržovių
1 šitake grybo
žalumynų (svogūnų laiškų, petražolių)
wakame jūros daržovių dribsnių
Gaminimas:
1. 15 minučių vandenyje brinkiname jūros daržoves. Jei naudojame džiovintus šitake grybus, brinkiname juos 30 min. Užverdame vandenį, sudedame šitake bei jūros daržoves ir paverdame ant mažos ugnies 5 min. Sudedame supjaustytą mažais gabaliukais tofu, svogūnų laiškus, wakame dribsnius. Nukeliame puodą.
2. Atskirai dubenėlyje išmaišome miso nedideliame kiekyje gauto sultinio ir supilame atgal į sriubą. Prieš valgant leidžiame kelias minutes pastovėti.
Pastabos:
Tai klasikinis minimalistinis miso sriubos receptas. Papildomai galima dėti kelias iš daržovių: šiaudeliais supjaustytos morkos, saliero kotų, paprikos, jaunos cukinijos, kininio kopūsto ar kitų standžių daržovių. Jas virti reikia labai trumpai, kad liktų kietokos. Vietoje šitake grybų galima naudoti pievagrybius, bet skonis išeina kitoks. Vietoje tofu galima dėti sudaigintas mung dalo pupeles (spindulines pupuoles). Miso rūšį ir kiekį reikia susireguliuoti pagal mėgstamą sūrumą. Skirtingos jūros daržovės suteikia sriubai kitokį skonį ir tekstūrą (vienos labiau „žuviškos“, kitos visai daržoviškos).
Receptas iš www.clearspring.co.uk