Kepta avižinė košė

Kepta avižinė košė

Kepta avižinė košė

Idealūs pusryčiai sportuojantiems, veganams ir ieškantiems naujų skonių bei įdomių receptų.

1 porcijai reikės:
30 g pilno grūdo avižų miltų
20 g avižų dribsnių
15 g kynvos (bolivinės balandos) miltų
1/2 a. š. kepimo miltelių
5 g augalinių proteinų/baltymų (galima ir daugiau, pagal skonį ir poreikius)
1/2 banano
140 ml augalinės pieno alternatyvos (sojų, migdolų ir pan.)
šiek tiek vanilės (nebūtina)
1 v. š. augalinės jogurto alternatyvos (kokosų, migdolų ir pan.)
20 g lazdynų riešutų kremo
40 g braškių (galima ir daugiau)

Gaminimas:
1. Sumaišome avižų miltus, dribsnius ir kynvos miltus su kepimo milteliais, augaliniais proteinais.
2. Bananą sutriname šakute, įdedame į bendrą dubenį ir supilame augalinį pieną. Viską gerai išmaišome. 1/3 paruoštos masės supilame į kepimo indą.
3. Pjaustytas braškes sumaišome su augalinių jogurtu ir riešutų sviestu, pilame ant viršaus bei paklojame likusią košės masę.
4. Įkaitiname orkaitę iki 200°C ir kepame 22 minutes. Skanaus!

Receptas veganiškos mitybos ir sporto tinklaraštininkės Deimantės Šiaulytės.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui