Karamelizuotos daržovės su tahini padažu

Karamelizuotos daržovės su tahini padažu

Karamelizuotos daržovės su tahini padažu

4 porcijoms:

  • 600 g morkų
  • 200 g pastarnoko
  • 300 g kopūstų
  • alyvuogių aliejaus kepimui
  • druskos ir pipirų pagal skonį

PADAŽUI:

  • 20 g Extra virgin alyvuogių aliejaus
  • 85 g tahini pastos
  • 10 g citrinos sulčių
  • 50 g klevų sirupo
  • ¼ a. š. kajeno pipirų
  • ¼ a. š. jūros druskos

1. Visos daržovės nulupkite ir supjaustykite vienodais gabalėliais. Jei pageidaujama, galima naudoti bet kokias kitas šakniavaisines daržoves.
2. Daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 ℃, 40 minučių.
3. Sumaišykite visus padažo ingredientus iki vientisos konsistencijos.
4. Kai daržovės paruduos, supilkite padažą ir pašaukite į orkaitę dar 5-10 minučių. Patiekite šiltą.

Receptas: Linda Branson
Stilius: Linda Īstenā
Nuotrauka: Anete Rudmieze

 

 

 

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui