Karamelizuotos daržovės
Užkandžiui pagaminti reikės:
- 1 baklažano (arba morkos)
- 1 arbat. šaukštelio druskos
- 1-2 arbat. šaukšteliai sezamo aliejaus
- sezamo sėklos, kalendra / mėta arba/ir svogūnų laiškai
Glazūrai:
- 2 šaukšteliai „Clearspring Sweet White Miso“
- 1 šaukštelis „Clearspring Hatcho Miso“
- 1 šaukštelis „Clearspring Mirin“
- 2 šaukštelis „Clearspring Rice Malt Syrup“
- 1 šaukštas vandens
Gaminimo eiga:
1. Baklažaną supjaustyti į keturias dalis arba griežinėliais, pasūdyti ir pašlakstyti sezamo aliejumi.
2. Glazūros ingredientus sumašyti ir užtepti ant balkažano ar morkų.
3. Kepti orkaitėje apie 30-40 minučių, įkaitintoje iki 180-190 laipsnių.
4. Iškepus pabarstyti sezamo sėklomis bei papuošti kapotomis žolelėmis.
Recepto autorius: Jonas Jonušas