Karamelizuotos daržovės

Karamelizuotos daržovės

Karamelizuotos daržovės

Užkandžiui pagaminti reikės:

  • 1 baklažano (arba morkos)
  • 1 arbat. šaukštelio druskos
  • 1-2 arbat. šaukšteliai sezamo aliejaus
  • sezamo sėklos, kalendra / mėta arba/ir svogūnų laiškai

Glazūrai:

  • 2 šaukšteliai „Clearspring Sweet White Miso“
  • 1 šaukštelis „Clearspring Hatcho Miso“
  • 1 šaukštelis „Clearspring Mirin“
  • 2 šaukštelis „Clearspring Rice Malt Syrup“
  • 1 šaukštas vandens

Gaminimo eiga: 

1. Baklažaną supjaustyti į keturias dalis arba griežinėliais, pasūdyti ir pašlakstyti sezamo aliejumi.
2. Glazūros ingredientus sumašyti ir užtepti ant balkažano ar morkų.
3. Kepti orkaitėje apie 30-40 minučių, įkaitintoje iki 180-190 laipsnių.
4. Iškepus pabarstyti sezamo sėklomis bei papuošti kapotomis žolelėmis.

Recepto autorius: Jonas Jonušas

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui