Indiška pakora su mėtiniu „raita“ padažu
Ingredientai:
- 5 vidutinio dydžio bulvių
- 1 didelio svogūno
- 100 g turkiškų žirnių miltų, ekologiškų
- 2 cm imbiero gabalėlio
- 1 žaliosios aitriosios paprikos
- saujos kalendros
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- ½ arbatinio šaukštelio ciberžolės
- 1 arbatinio šaukštelio kmynų sėklų
- 2 arbatinių šaukštelių „Garam masala“ prieskonių mišinio
- 1 arbatinio šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
- ½ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
- kepimui skirto universalaus aliejaus
- ½ stiklinės sojų jogurto
- 1 žaliosios citrinos
- 1 arbatinio šaukštelio agavų sirupo
- juodųjų pipirų pagal skonį
- 3-4 mėtų stiebelių su lapeliais
- kelių kalendros lapelių
Paruošimas:
- 1. Pasigaminkite mėtų ir jogurto padažą arba „pudina raita“. Mėtos labai smulkiai supjaustomos arba susmulkinamos trintuvėje. Sumaišykite su sojų jogurtu, agavų sirupu, žaliosios citrinos sultimis, juodaisiais pipirais ir smulkintais kalendros lapais. Išmaišykite ir palikite atvėsti šaldytuve.
- 2. Bulves sutarkuokite į dubenį. Sudėkite per pusę perpjautą svogūną, smulkiai sutarkuotą imbierą, smulkiai supjaustytą žaliąją aitriąją papriką, susmulkintą kalendrą, druską, ciberžolę, kumino sėklas, „Garam masala“, aitriosios paprikos miltelius ir juoduosius pipirus. Kruopščiai išmaišykite ir išminkykite rankomis. Paragaukite, ar mišinys pakankamai sūrus. Jis turėtų būti šiek tiek sūresnis nei įprastai!
- 3. Į masę įmaišomi turkiškų žirnių miltai ir vėl kruopščiai rankomis išminkoma.
- 4. Į keptuvę įpilkite apie 1 cm aliejaus ir įkaitinkite. Mediniu šaukštu patikrinkite aliejaus temperatūrą: jei įmerkus šaukštą į aliejų aplink jį iš karto susidaro burbuliukai, aliejus jau paruoštas kepimui!
- 5. Iš tešlos suformuokite maždaug 1 cm pločio arbatinio šaukštelio dydžio paplotėlius. Kepkite iš abiejų pusių iki auksinės spalvos.
- 6. Indiška „pakora“ patiekiama su „pudina raita“, kuri puikiai papildo jo skonį ir numalšina aštrumą!