320 g „Bauck Hof“ ruošinio falafeliams (2 pakuočių)
400 ml verdančio vandens
1 svogūno
2 kiaušinių
3 šaukštų citrinos sulčių
1 v. š. citrinos žievelės
1 a. š. sodos
1 a. š. malto cinamono
4 šaukštų miltų
žiupsnelio druskos
MORKŲ SALOTOMS:
2 didelės morkos
2 a. š. sojų padažo
1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus
3 šaukštų verdančio vandens
2 šaukštų citrinos sulčių
1 v. š. miso pastos
1 v. š. cukraus (klevų sirupo, datulių sirupo)
1 a. š. česnako miltelių
½ a. š. maltų juodųjų pipirų
1,5 šaukšto ryžių acto
ŠVIEŽIAM KREMINIAM SŪRIUI:
180 g šviežio kreminio sūrio
nedidelio ryšulėlio krapų
1 a. š. laimo žievelės
žiupsnelio druskos
pipirų
1. Virkite neluptas morkas kol suminkštės. Svarbu nepersistengti. Galite patikrinti medine lazdele, jei ji lengvai prasiskverbia, nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Morkas supjaustykite plonomis juostelėmis.
2. Dubenyje sumaišykite visus marinato ingredientus. Morkų juosteles pamerkite į marinatą ir taip palikite iki 2 valandų. Morkas galima marinuoti iš vakaro prieš gaminimą, kad skonis būtų stipresnis.
3. Falafelių mišinį suberkite į dubenį, sumaišykite su verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių išbrinkti.
4. Tuo tarpu smulkiai supjaustykite svogūnus ir kartu su kitais ingredientais sudėkite juos į falafelių mišinį. Viską gerai išmaišykite.
5. Gausiai ištepkite vaflių keptuvę riebalais, sudėkite į ją paruoštą vaflių tešlą ir kepkite, kol vafliai taps auksinės spalvos.
6. Dubenyje sumaišykite kreminį sūrį su smulkintais krapais, laimo žievele, druska ir pipirais.
7. Vafliai patiekiami su grietinėlės kremu ir morkomis.