Empanados

Empanados

Empanados

10-12 empanadų:

  • 400 g „Bauck Hof“ kukurūzų miltų
  • 350 g karšto vandens
  • 1 kiaušinio
  • 3-4 šaukštų miltų
  • 1 a. š. druskos
  • 1 a. š. česnako miltelių

ĮDARUI:

  • 400 g „Rapunzel“ Taco Mix
  • 3 vidutinio dydžio bulvės
  • 100 g tarkuoto sūrio
  • 1 svogūno
  • ½ a. š. rūkytos paprikos miltelių
  • ¼ šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių
  • ½ a. š. kmynų
  • ½ a. š. česnako miltelių
  • ½ a. š. druskos

SALSAI:

  • 4 prinokusių pomidorų(minkštų)
  • petražolių ryšulėlio
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 raudonojo svogūno
  • 1 chalapos paprikos
  • ¼ šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • laimo sulčių
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  1. 1. Bulves nulupkite ir virkite kol suminkštės. Nusunkite vandenį ir sutrinkite bulves šakute.
  2. 2. Keptuvėje pakepinkite svogūnus, kol taps permatomi, suberkite „Taco Mix“, prieskonius ir bulvių košę. Pakepinkite kelias minutes ir nukelkite nuo ugnies. Kai mišinys šiek tiek atvės, suberkite tarkuotą sūrį ir, jei reikia, dar prieskonių.
  3. 3. Paruoškite tešlą empanadoms. Į dubenį suberkite kukurūzų miltus, druską ir česnako miltelius ir gerai išmaišykite.
  4. 4. Palaipsniui supilkite karštą vandenį, išmaišykite, kai mišinys nugaruos, įmuškite kiaušinį ir pamažu suberkite miltus. Rekomenduojame minkyti rankomis, taip bus lengviau pastebėti, kada tešla paruošta, svarbu, kad ji gerai laikytųsi ir nebūtų trupanti.
  5. 5. Padarykite vienodus rutuliukus. Paimkite vieną rutuliuką, apibarstykite jį miltais ir iškočiokite iki 12 cm skersmens ir maždaug 0,6 cm storio. Į tešlos apskritimo vidurį įdėkite 1 valgomąjį šaukštą įdaro, perlenkite per pusę ir suspauskite kraštus. Empanados forma turėtų būti panaši į pyragėlį, kuris iš dalies primena čeburėką.
  6. 6. Dėkite empanadas ant kepimo skardos, patepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol įgaus auksinę spalvą. Jei namuose turite karšto oro gruzdintuvę, kiekvieną empanadą patepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite 200 °C temperatūroje 15 minučių.
  7. 7. Pasigaminkite salsą. Kad salsa nebūtų per daug vandeninga, išimkite iš pomidorų sėklas ir supjaustykite juos mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite ir į pomidorus sudėkite svogūną, žaliąją chalapos papriką, petražoles ir aitriąją papriką, taip pat išspaustą česnaką, alyvuogių aliejų, laimo sultis, druskos ir pipirų pagal skonį.

 

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui