Vienas patarimas - palaikyti šią duoną bent keletą dienų, kad ji būtų dar skanesnė, tačiau tai labai sudėtinga, nes ji per daug skani, kad tiek ilgai išbūtų nesuvalgyta.
Reikia:
105 g miltų,
0.5 arb. š. kepimo miltelių (arba sodos),
0.5 arb. š. druskos,
160 g rudo šlapio cukraus,
3 didelių kiaušinių,
300 g grubiai smulkintų riešutų,
65 g razinų,
100 g džiovintų slyvų,
160 g džiovintų smulkintų datulių,
85 g džiovintų abrikosų, supjaustytų į 4 dalis,
1 arb. š. vanilės (nebūtinai).
Dubenyje suplakti kiaušinius su cukrumi, kol masė taps puri ir šiek tiek tiršta (plakti kelias minutes). Į šį plakinį suberti į miltus, sodą, druską - išplakti, tada sudėti vaisius ir riešutus, gerai išmaišyti. Nepagailėkit riešutų ir vaisių, nes atrodo, kad jie tik aplimpa tešla, tačiau iškepus labai skaniai gaunasi.
Gautą tešlą supilti į paruoštą, riebalais išteptą kepimo formą (kekso: arba su skyle, arba paprastą). Kepti iki 160ºC temp. orkaitėje apie 60 – 75 min., kol tešla taps gražiai ruda ir atšoks nuo formos kraštų. Jei kepinys ima ruduoti per greitai, viršų uždengti folija.
Norint kepinį išsaugoti ilgesniam laikui, įvynioti į maistinę plėvelę ar aliuminio foliją. Keksas skaniausias už poros dienų. Gali būti laikomas iki 2 savaičių kambario temperatūroje ar net iki 2 mėn. šaldytuve. Patiekiant supjaustyti plonomis riekelėmis.