Tinklaraščio „Voras tinkle“ autorė rekomenduoja pasigaminti minkštutes sūrio duoneles.
Reikės:
1.5 puodelio tapijokos miltų,
65 ml riebios grietinėlės,
65 ml vandens,
15 g sviesto,
0.5 arb. šaukštelio druskos,
1 kiaušinio,
0.5 puodelio tarkuoto kieto sūrio (parmezano ar čederio).
Pieną, vandenį ir sviestą supilkite į nedidelį puodą ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Maišydami leiskite sviestui ištirpti. Kai pradės kilti nedideli burbuliukai, puodą nukelkite nuo viryklės ir suberkite tapijokos miltus ir išmaišykite. Palikite masę 5 min. atvėsti. Išplakite kiaušinį ir jį supilkite į tapijokos masę (kuri neturi būti karšta, nes priešingu atveju kiaušinis nuo karščio ims trauktis) ir gerai išminkykite. Suberkite tarkuotą sūrį ir dar kartelį išmaišykite, kol masė ims panašėti į tešlą. Šaukšteliu (kurį pašlapinkite vandeniu, kad tešla mažiau liptų) ar rankomis formuokite 3-5 cm rutuliukus ir juos dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, palikdami kelių cm tarpus tarp rutuliukų. Skardą pašaukite į iki 200°C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 min., kol rutuliukai išsipūs ir gražiai pageltonuos. Skaniausia valgyti dar šiltus.