„Nori nenori, vasara eina į pabaigą ir ateina rudenėlis...bet su savom gėrybėm! Jau soduose pradėtas nuiminėti moliūgų derlius. Kai man padavė didžiulį moliūgo gabalą, galvojau – ką aš su juo darysiu...
Ir nusprendžiau pabandyti pasilepinti moliūgų blyneliais, kurie būtų keto, t.y. be miltų ir, žinoma, be cukraus.
Kas galbūt kiek neįprasta, aš moliūgą visuomet pirma iškepu orkaitėje, nors dauguma receptų moliūgai naudojami žali ir iškepami ar išverdami konkretaus patiekalo gaminimo metu. Aš pastebėjau, kad, pavyzdžiui, moliūgų sriuba žymiai skanesnė, tirštesnė ir aromatingesnė, jeigu naudoju prieš tai orkaitėje keptą moliūgą. Tad blyneliams irgi panaudojau tokį. Turiu pasakyti, geriausi keto blyneliai, kuriuos kadanors esu bandžiusi!“ – recepto ir tinklaraščio www.stirnaite.com autorė.
Reikės:
200 g orkaitėje kepto moliūgo
2 kiaušinių
10 g balkšvojo gysločio sėklų luobėlių (keistas, bet nuostabią konsistenciją suteikiantis produktas)
10 g smulkintų linų sėmenų
žiupsnelio druskos
2 šaukštelių skysto steviolio glikozido (saldiklis)
apie 6 šaukštelių kokosų aliejaus kepimui (tinka ir sviestas ar ghi)
Gaminimas:
1. Moliūgas turi būti visiškai iškeptas, kad būtų galima jį sumaišyti į vientisą masę. Gysločio sėklos sutrauks nemažai skysčio, bet viskas priklauso nuo paties moliūgo.
2. Visus ingridientus sumaišykite dubenyje. Palikite 5–10 minučių gysločiui atlikti savo rolę, ir, jeigu matysite, kad masė per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens. Masė turi gautis skysta, „blyninė“.
3. Tuomet į įkaitintą keptuvę su kokosų aliejumi (2–3 šaukšteliai) dėkite po šaukštą masės. Pasirūpinkite, kad nesigautų per stori blyneliai, nes keps labai ilgai. Ir uždengę dangčiu kepkite kaip įprastus blynelius, nepamirškite apversti. Gaunasi maždaug 3 keptuvės. Galima kepti su vafline – iš tikrųjų gaunasi dar greičiau ir geriau.