8-10 kamuoliukų:
1. Spageti makaronus susmulkinkite į smulkius gabalėlius ir išvirkite juos. Leiskite jiems atvėsti.
2. Keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir susmulkintą česnaką, tol, kol taps skaidrūs, tuomet suberkite smulkintą šoninę. Toliau kepkite, kol šoninė taps auksinės spalvos ir traški.
3. Išvirusius makaronus dubenyje sumaišykite su 2 kiaušiniais, 100 g miltų, Parmos sūriu, druska, pipirais ir raudonėliu.
4. Paruoškite arančini rutuliukus. Supjaustykite mocarelos sūrį 1 x 1 cm kubeliais. Valgomuoju šaukštu paimkite golfo kamuoliuko dydžio makaronų masę, suplokite delnuose, į vidurį įdėkite 1 gabalėlį mocarelos ir 1 arbatinį šaukštelį keptos šoninės bei galiausiai susukite į kamuoliuką. Tęskite, kol panaudosite visą masę.
5. Įkaitinkite aliejų puode iki 150 °C temperatūros. Kiekvieną rutuliuką apvoliokite miltuose, tada plaktame kiaušinyje ir džiūvėsėliuose. Arančini rutuliukus dėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite apie 5 minutes, kol jie taps auksinės rudos spalvos. Į vieną keptuvę dėkite ne daugiau kaip 4 rutuliukus, kad nenukristų aliejaus temperatūra. Išėmę rutuliukus padėkite juos ant metalinių grotelių arba popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.
6. Patiekite arančini rutuliukus šiltus, su pašildytu Alce Nero pomidorų padažu bei daržovėmis.