„Clearspring“ ekologiška tradicinė japoniška sojų pasta „Hatcho Miso“ yra tamsi, turtingo ir išskirtinio sodraus skonio. Nepasterizuota, fermentuota. Turi daug baltymų. Naudojama gaminant tradicinius japonų patiekalus, paskanina sriubas (pamėginkite įsidėti vietoj grietinės), troškinius, marinatus, padažus, užtepus, pupelių, daržovių ir kitus patiekalus. Tinka veganams.
Miso – tai vertingas fermentuotos sojos produktas. Japonijoje gaminamas nuo 8 amžiaus, kur kasdien įvairiausiems patiekalams sunaudojama daugiau kaip 1000 tonų miso. „Hatcho Miso“ laikoma garsiausia miso rūšimi Japonijoje. „Clearspring“ šį miso gamina tik iš aukščiausios kokybės pilnų sojos pupelių – dvigubai daugiau baltymų nei kitose miso pastose. Natūraliai fermentuojama 2 metus medinėse kedro statinėse su unikalia koji fermentacijos kultūra.
Vartojimas: miso ištirpinkite nedideliame kiekyje karšto vandens (apie 1 arb. š. miso ir 1 puodelis skysčio) ir dėkite į patiekalą prieš baigiant gaminti, kad verdant nežūtų vertingos maistinės medžiagos.
Po atidarymo laikyti šaldytuve sandarioje pakuotėje. Suvartoti per 6 mėn.
„Clearspring“ užtikrina, kad iš Japonijos importuojami maisto produktai, tame tarpe ir jūros daržovės, atitinka visus saugumo reikalavimus. Nepriklausomai nuo Japonijos ir ES valdžios institucijų vykdomos kontrolės, pats gamintojas nuolat tikrina produktų radioaktyvumo lygį. Iki šiol jokiuose „Clearspring“ gaminiuose nebuvo aptikta jokių radioaktyviųjų junginių.
Kas yra koji? Tai virti ryžiai ir/arba sojos pupelės sumaišytos su fermentacijos kultūra Aspergillus oryzae. Daugiau apie tai galite paskaityti gamintojo puslapyje angliškai čia >
Dietistė Vaida Kurpienė pasakoja apie miso, tofu ir sojų padažą + 3 receptai su virtuvės šefu Jonu Jonušu:
Skaitykite daugiau:
- (angliškai) Daugiau informacijos gamintojo puslapyje
- (angliškai) Miso maistinės savybės
- (angliškai) Apie sojų pupeles
- Rytų virtuvės karalienė – soja
Kai kurie šaltiniai itin pabrėžia fermentacijos naudą sojos produktams. Teigiama, kad būtent tradiciniais metodais fermentuota soja (tofu, miso, shoyu) turi geriausias sojai priskiriamas savybes ir yra lengviausiai įsisavinama.
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
„Clearspring“ yra šeimos įmonė, jau 30 metų propaguojanti autentišką ir ekologišką aukštos kokybės maistą. Mes esame įsitikinę, kad kiekvienas turėtų galėti gauti kokybiško ekologiško maisto sveikam gyvenimo būdui.
Didžiuojamės galėdami Jums pristatyti įvairiais apdovanojimais įvertintų produktų asortimentą, kuriuo mėgaujasi žmonės daugiau nei iš 50 pasaulio šalių. Visi „Clearspring“ produktai pasižymi jiems būdingu skoniu, yra pagaminti pagal autentiškus receptus tradiciniais metodais. „Clearspring“ niekada nenaudoja jokių sintetinių priedų, nei rafinuoto cukraus.
Šio gamintojo produktai skatina tvaraus žemės ūkio plėtrą, nes remia ekologinius ūkius ir maisto gamintojus. Turtindami dirvožemį ir rūpindamiesi ekosistemomis „Clearspring“ saugo pasaulį ateinančioms kartoms.
Sudedamosios dalys: kultūrinės sojos pupelės* 65%, vanduo, jūros druska, skrudinti miežių miltai*.
* – iš ekologinių ūkių.
Maistinė vertė (100 g): | |
Energinė vertė | 1028 kJ/246 kcal |
Riebalų | 12 g |
iš jų sočiųjų | 2.1 g |
Angliavandenių | 7.3 g |
iš jų cukrų | 0.8 g |
Baltymų | 23 g |
Druskos | 8.8 g |
Baltymai padeda palaikyti normalią kaulų būklę, raumenų masės augimą bei išsaugoti raumenų masę.
Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.