Šventiniai pietūs kaip restorane! Virtuvės šefas ir dainininkas Jonas Jonušas (@jonas_jonusas) Velykoms rekomenduoja pasigaminti minkštutėlės troškintos vištienos su imbieru ir miso pasta, o patiekti su basmati ryžiais ir šviežiais daigais.
Reikės (2 porcijoms):
500 g vištienos šlaunelių
3 v. š. lydyto sviesto ghee
1 v. š. susmulkintos imbiero šaknies
1 v. š. sojų padažo
2 a. š. miso pastos
1 didelio rausvojo svogūno
4 skiltelių česnako
po saujelę saulėgrąžų, žirnių ar kitų daigų
200 g Basmati ryžių
1. Vištieną išimkite iš šaldytuvo ir palaikykite šiek tiek, kad ji taptų kambario temperatūros.
2. Nuskuskite imbiero šaknį, nulupkite svogūną ir česnako skilteles. Imbierą ir svogūną supjaustykite smulkiomis juostelėmis, česnaką stambiai sukapokite.
3. Sumaišykite miso pastą su 100 ml vandens.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 150°C (kaitinimas iš viršaus ir apačios).
5. Ryžius suberkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu kad gerai apsemtų.
6. Ketaus keptuvėje ištirpinkite šaukštą ghee sviesto, sudėkite vištieną odele į apačią ir kepkite keletą minučių. Apverskite, kad apskrustų iš visų pusių. Šalia vištienos į keptuvę sudėkite svogūnus ir imbierus. Įdėkite dar vieną šaukštą ghee sviesto, pakepkite keletą minučių. Suberkite česnaką ir dar pakepkite apie pusę minutės.
7. Vištieną pašlakstykite sojų padažu, supilkite vandenį su miso pasta.
8. Keptuvę dėkite į įkaitintą orkaitę ir 140-150°C troškinkite apie 40 minučių. Keletą kartų galima praverti orkaitę ir ant vištienos užpilti po keletą šaukštų troškintų svogūnų su visu skysčiu.
9. Po 20 min. iš puodo su ryžiais išpilkite vandenį, įpilkite šviežio vandens, kad apsemtų ryžius dvigubai. Tam reikės apie 500 ml vandens. Į puodą dėkite šaukštą ghee sviesto ir užvirkite (druskos nedėkite).
10. Užvirus vandeniui, pamaišykite vieną kartą, sumažinkite temperatūrą ir virkite apie 10-15 minučių, kol išgaruos vanduo. Jei reikia, dar galima įpilti šiek tiek vandens.
11. Nuimkite ryžius nuo viryklės ir laikykite puodą uždengtu dangčiu.
12. Sudėkite ryžius į lėkštę, papuoškite daigais ir ant viršaus dėkite vištieną. Viską apšlakstykite troškintų imbierų ir svogūnų padažu. Šalia dėkite daigus.