Pilno grūdo aromatingi, išskirtinio skonio ekologiški juodieji ryžiai „Nerone“, kurių spalva gan reta ir labai vertinama. Skanūs virti ir pagardinti aliejumi arba sviestu, galima daiginti. Tinka valgyti vienus ar naudoti kaip garnyrą prie žuvies ar mėsos. Turi daug fosforo ir magnio.
Juodieji ryžiai kilę iš Kinijos, tačiau šiandien yra auginami ir Italijoje.
Paruošimas: virti 35 min.
„Cascina Belvedere“ – šeimos ūkyje Italijoje auginami ryžiai. Juos auginant vadovaujamąsi tausojančios žemdirbytėss principais.
Juodieji ryžiai auginami Po upės slėnyje (Italijoje). Gaminant pateikalus su juoduosiais ryžiais pajusite aromatą, primenantį santalą ar šviežiai keptą duoną. Virtus ryžius skanu pagardinti aliejumi ar sviestu.
Raudonijei ryžiai įprastai auginami molingoje dirvoje. Jie yra iškirtinio aromato bei būdingos raudonos spalvos, saldoko skonio.
Tradicija ir skonis kiekviename grūdelyje.
Sudedamosios dalys: ekologiški juodieji ryžiai.
Maistinė vertė (100 g) – 1445 kJ/342 kcal: riebalų 3.4 g (iš jų sočiųjų 0.9 g), angliavandenių 63.7g (iš jų cukrų 1.2 g), baltymų 9.9 g, druskos 0.002 g, fosforo 404 mg (58% RMV), magnio 114 mg (30% RMV).
RMV – referencinė maistinė vertė suaugusiems.
Fosforas padeda palaikyti normalią energijos apykaitą, ląstelių membranų funkciją, svarbus normaliai kaulų ir dantų būklei.
Magnis padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį, palaikyti normalią energijos apykaitą, išlaikyti elektrolitų pusiausvyrą. Magnis yra svarbus normaliai nervų sistemos veiklai, normaliai raumenų funkcijai, normaliai baltymų sintezei, jis padeda palaikyti normalią psichologinę funkciją. Taip pat magnis padeda palaikyti normalią kaulų bei dantų būklę. Jis atlieka tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi procese.
Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.