Reikės:
1/3 puodelio juodųjų ryžių (sausų)
šparagų
sviestinio moliūgo
kelių skiltelių obuolio
virtų putpelės kiaušinių
migdolų
žalumynų (pvz., liucernos daigų)
paprastojo rėžiuko (lapinė daržovė)
1/2 laimo vaisiaus
avokado
poro
sezamų sėklų
sojų padažo, sezamų sėklų aliejaus ir aštraus čili padažo
druskos
aliejaus kepimui
1. Išvirkite ryžius pagal instrukiją ant pakuotės.
2. Kol ryžiai verda, kepkite kubeliais supjaustytą moliūgą su šiek tiek aliejaus ir druskos 180°C orkaitėje, kol gražiai paruduos. Migdolus pakepinkite sausoje keptuvėje, išimkite ir susmulkinkite į mažesnius gabalėlius. Toje pačioje keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepkite šparagus apie 5 min., kol jie šiek tiek suminkštės. Supjaustykite obuolį, avokadą ir ir šiek tiek poro.
3. Į verdantį vandenį sudėkite putpelės kiaušinius, virkite 2–2.5 min. Atvėsinkite.
4. Juoduosius ryžius sudėkite į dubenėlį, ant viršaus gražiai kaip recepto nuotraukoje sudėkite visus ingredientus, uždėkite po kuokštelį liucernos (ar kitokių daigų), paprastojo rėžiuko, užberkite sezamų sėklų, užspauskite ant viršaus laimo sulčių.
5. Sumaišykite sojų padažą su sezamų sėklų aliejumi ir užpilkite ant viršaus. Truputį pagardinkite čili padažu. Jei mėgstate, užberkite susmulkintos kalendros.
Už receptą dėkojame tinklaraščio www.kitchenjulie.com autorei Julijai.