Juodieji ryžiai su lašiša miso glazūra ir aitriosiomis paprikomis
2 porcijoms:
- 400 g lašišos filė arba kepsnių
- 150 g juodųjų ryžių Nerone
- 400 g vandens
- 2 a. š. rudųjų ryžių miso pastos
- 50 g sviesto
- ½ a. š. druskos
- 1 a. š. cukraus
- ½ a. š. baltųjų pipirų
- 150 g šviežių agurkų
- 1 šviežios aitriosios paprikos
- 2 šaukštų sezamų aliejaus
- 1 v. š. acto
- 1. Agurką perpjaukite išilgai per pusę, išimkite sėklas, o likusią dalį supjaustykite.
- 2. Agurkus sudėkite į dubenį su susmulkinta aitriąja paprika, sezamų aliejumi, actu, druska, cukrumi ir pipirais. Iki patiekimo laikykite šaldytuve.
- 3. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su miso pasta. Lašišos gabalėlius aptepkite gautu mišiniu.
- 4. Ryžius nuplaukite ir virkite 30-40 minučių arba pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus.
- 5. Kol ryžiai verda, įkaitinkite keptuvę ir iškepkite lašišą. Kiekvieną gabalėlį kepkite maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės arba kol taps auksinės spalvos.
- 6. Juodieji ryžiai patiekiami su lašišos kepsniais ir marinuotais agurkais.
-
- Receptas: Agate Vanuška-Andruce
- Stilius: Dagnija Vaivode
- Nuotrauka: Anete Rudmieze