Juodieji ryžiai su lašiša miso glazūra ir aitriosiomis paprikomis

Juodieji ryžiai su lašiša miso glazūra ir aitriosiomis paprikomis

Juodieji ryžiai su lašiša miso glazūra ir aitriosiomis paprikomis

2 porcijoms:

  • 400 g lašišos filė arba kepsnių
  • 150 g juodųjų ryžių Nerone
  • 400 g vandens
  • 2 a. š. rudųjų ryžių miso pastos
  • 50 g sviesto
  • ½ a. š. druskos
  • 1 a. š. cukraus
  • ½ a. š. baltųjų pipirų
  • 150 g šviežių agurkų
  • 1 šviežios aitriosios paprikos
  • 2 šaukštų sezamų aliejaus
  • 1 v. š. acto
  1. 1. Agurką perpjaukite išilgai per pusę, išimkite sėklas, o likusią dalį supjaustykite.
  2. 2. Agurkus sudėkite į dubenį su susmulkinta aitriąja paprika, sezamų aliejumi, actu, druska, cukrumi ir pipirais. Iki patiekimo laikykite šaldytuve.
  3. 3. Ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su miso pasta. Lašišos gabalėlius aptepkite gautu mišiniu.
  4. 4. Ryžius nuplaukite ir virkite 30-40 minučių arba pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus.
  5. 5. Kol ryžiai verda, įkaitinkite keptuvę ir iškepkite lašišą. Kiekvieną gabalėlį kepkite maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės arba kol taps auksinės spalvos.
  6. 6. Juodieji ryžiai patiekiami su lašišos kepsniais ir marinuotais agurkais.
  7.  
  8. Receptas: Agate Vanuška-Andruce
  9. Stilius: Dagnija Vaivode
  10. Nuotrauka: Anete Rudmieze

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui