„Clearspring“ ekologiškas saulėgrąžų aliejus kepimui yra pagamintas šalto spaudimo būdu iš aukščiausios kokybės ekologiškų saulėgrąžų. Tinka virti ir kepti (iki 190°C). Taip pat tinka padažui salotoms gaminti dėl neutralaus skonio.
Šis kepimo aliejus yra iš dalies apdorotas vandens garais (iki 130ºC), kad padidinti „dūmo tašką“ (temperatūra, kurią pasiekus aliejus pradeda rūkti), kas ypač svarbu kepimui skirtam aliejui. Siekiant užtikrinti geriausią maistinę vertę ir skonį gamybos metu nenaudojamos jokios cheminės medžiagos.
Sudėtyje daug mononesočiųjų riebiųjų rūgščių. Turi daug vitamino E. Vitaminas E padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.
Tamsaus stiklo butelyje.
Ką reiškia aliejaus apdorojimas vandens garais ir kuo šis būdas skiriasi nuo dezodoravimo?
Apdorojimas vandens garais yra aliejaus apdorojimas šiluma, toks būdas leidžiamas šalto spaudimo augaliniams aliejams, jei jis naudojamas aliejaus tinkamumo vartoti termino pagerinimui. Apdorojimą vandens garais privaloma deklaruoti. Apdorojant vandens garais sustabdomas riebalus skaidančių enzimų aktyvumas, o tuo pačiu pailginamas aliejaus tinkamumo vartoti laikas bei pagerinamos augalinio aliejaus pritaikymo maistui galimybės. Leistina apdorojimo vandens garais temperatūra gali siekti iki 160°C. Jei šalto spaudimo augaliniai aliejai papildomai pavadinami „nativ“, apdorojimas vandens garais neleidžiamas.
Aliejaus apdorojimas garais ir dezodoravimas skiriasi apdorojimo temperatūra. Apdorojimo garais temperatūra gali siekti iki 160°C. Dezodoruojant temperatūra pasiekia iki 240°C, taip sumažėja kai kurių vertingų medžiagų, tokių kaip vitaminas E. Dezodoravimas iš esmės yra dalinis rafinavimas. Pilną klasikinį maistinių riebalų rafinavimą sudaro lecitino pašalinimas, augalų gleivių pašalinimas, nurūgštinimas ir galiausiai dezodoravimas. Dezodoruojant pasiekiama aukščiausia rafinavimo proceso temperatūra (240°C). Jei aliejus deklaruojamas kaip „šalto spaudimo“, jis negali būti dezodoruotas.
Skaitykite daugiau:
- Guodos pastebėjimai. Klausimas „ant ko kepti“?;
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
„Clearspring“ yra šeimos įmonė, jau 30 metų propaguojanti autentišką ir ekologišką aukštos kokybės maistą. Mes esame įsitikinę, kad kiekvienas turėtų galėti gauti kokybiško ekologiško maisto sveikam gyvenimo būdui.
Didžiuojamės galėdami Jums pristatyti įvairiais apdovanojimais įvertintų produktų asortimentą, kuriuo mėgaujasi žmonės daugiau nei iš 50 pasaulio šalių. Visi „Clearspring“ produktai pasižymi jiems būdingu skoniu, yra pagaminti pagal autentiškus receptus tradiciniais metodais. „Clearspring“ niekada nenaudoja jokių sintetinių priedų, nei rafinuoto cukraus.
Šio gamintojo produktai skatina tvaraus žemės ūkio plėtrą, nes remia ekologinius ūkius ir maisto gamintojus. Turtindami dirvožemį ir rūpindamiesi ekosistemomis „Clearspring“ saugo pasaulį ateinančioms kartoms.
Sudedamosios dalys: ekologiškas saulėgrąžų aliejus.
Maistinė vertė (100 g): | |
Energinė vertė | 3404 kJ/828 kcal |
Riebalų | 92 g |
iš jų sočiųjų | 6 g |
iš jų mononesočiųjų | 69 g |
iš jų polinesočiųjų | 12 g |
Angliavandenių | 0 g |
Baltymų | 0 g |
Druskos | 0 g |
Vitamino E | 38 mg (317% RMV) |
RMV – referencinė maistinė vertė suaugusiems.
Vitaminas E padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.
Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.