Žaliųjų žirnelių makaronų salotos su tuno ir avokadų aliejaus majonezu
4 porcijoms:
- 250 g „Clearspring“ žaliųjų žirnelių makaronų
- 120 g „Pan do Mar“ tuno alyvuogių aliejuje
- 175 g „Clearspring“ konservuotų kukurūzų
- 10 g konservuotų kaparėlių
- 50 g „Centonze“ žaliųjų alyvuogių
- 30 g vyšninių pomidorų
- 1 raudonojo svogūno
- Daigų
Majonezui:
- 125 g „Clearspring“ avokadų aliejaus
- 125 g „Clearspring“ saulėgrąžų aliejaus
- 6 g „Clearspring“ Yuzu Ponzu padažo
- 3 g „Clearspring“ SHOYU padažo
- 1 g Himalajų druskos
- 1 kiaušinio
- 5 g česnako
- 15 g Dižono garstyčių
- 15 g krienų
- 2 g raudonojo vyno acto
- 2 g citrinos sulčių
- 1. Visus majonezo paruošimui reikalingus ingredientus sudėkite į maišytuvą (ąsočio tipo), išskyrus aliejų. Sumaišykite.
- 2. Toliau lėtai maišydami, įpilkite aliejaus, kol jis susimaišys iki majonezo konsistencijos.
- 3. Žaliųjų žirnelių makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės, tačiau, kad jie būtų kietesni, rekomenduojama virti 2 minutes trumpiau.
- 4. Pomidorus perpjaukite pusiau, svogūnus susmulkinkite, o iš alyvuogių išimkite kauliukus.
- 5. Sumaišykite visus produktus, įpilkite majonezo ir patiekite su daigais.
Naminį majonezą šaldytuve galima laikyti apie 1 savaitę.
Receptas: Arturs Orenīts iš meistrklase.lv