„Alce Nero“ ekologiška kakava ne tik gardžiam gėrimui, bet ir karšto šokolado ruošimui, kepiniams, desertų papuošimui. Turi daug baltymų. Be pridėto cukraus (sudėtyje yra natūralių cukrų).
Kakavoje yra teobromino ir kofeino. Teobrominas yra alkaloidas, stimuliuojantis centrinę nervų sistemą. Teigiama, kad jis kelia nuotaiką. Kofeinas tonizuoja, tačiau kakavoje jo yra žymiai mažiau nei kavoje ar juodojoje arbatoje.
„Alce Nero“ – italų įmonė, dirbanti nuo 1978 metų, vienijanti daugiau nei tūkstantį ekologiškų ūkių Italijoje ir kitose šalyse. Logotipas – raitelis, keliaujantis priešinga kryptimi, nešantis žinią nepaisant sienų, kalbantis apie naują požiūrį. Taip ir įmonė nuo įkūrimo pradžios siekia išlaisvinti žemę nuo taršos, išsaugoti biologinę įvairovę, eiti prieš masinę gamybą.
„Alce Nero“ ekologiški makaronai, pomidorų tyrės, sausainiai su extra virgin alyvuogių aliejumi ir kiti Italija kvepiantys produktai. Pagrindiniai ingredientai yra iš geriausių Italijos žemės ūkio regionų, pvz., kietieji kviečiai auginami šešiuose pietų regionuose, pomidorai (pastoms ir padažams) auginami derlingose Emilia Romagna regiono žemėse.
„Alce Nero“ šviežius vaisius ir daržoves tiekia „Brio“ – viena svarbiausių Italijos įmonių, parduodančių ekologiškus vaisius ir daržoves. Ji buvo įkurta 1993 metais ir priklauso Verona provincijos ekologinio ūkininkavimo kooperatyvui „Cooperativa La Primavera“. „Brio“ asortimentą sudaro vietinių ekologinių ūkių išauginta produkcija. Kiekvienas ūkis įsikūręs skirtingoje Italijos vietoje – ten, kur tinkamiausias klimatas ir dirvožemis atitinkamai produkcijai išauginti. Didžiausias dėmesys skiriamas kokybės išsaugojimui. Siekiant įsitikinti, kad produktas yra saugus ir jame nėra cheminių medžiagų likučių, tyrimai atliekami du kartus – auginimo metu ir po derliaus nuėmimo.
Sudedamiosios dalys: kakavos milteliai*, rūgštingumą reguliuojanti medžiaga: kalio karbonatas.
* – iš ekologinių ūkių.
Maistinė vertė (100 g) – 1701 kJ/405 kcal: riebalų 21 g (iš kurių sočiųjų 13 g), angliavandenių 19 g (iš kurių cukrų 0.5 g), skaidulinių medžiagų 26 g, baltymų 22 g, druskos 0 g.
Baltymai padeda palaikyti normalią kaulų būklę, raumenų masės augimą bei išsaugoti raumenų masę. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.