Šokoladinis desertas

Šokoladinis desertas

Šokoladinis desertas

Nuostabus veganiškas desertas, suklaidinsiantis ne vieną skeptiką – avokadai puikus vaisius gaminant kreminius desertus ir pyragus.

4 porcijos

Reikės:
4 prinokusių avokadų
8 v. š. kakavos miltelių
160 ml klevų sirupo
1 burbono vanilės ankšties
½ a. š. druskos
120 ml vandens
aviečių
mėlynių
juodojo šokolado su jūros druska

1. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką ir šaukštu išskobkite minkštimą. Sudėkite į trintuvą.
2. Įmaišykite kakavą, klevų sirupą, vanilės ankštį, druską ir vandenį. Viską sutrinkite iki vientisos konsistencijos.
3. Paragaukite pudingo. Jei neatrodo pakankamai saldu, įpilkite dar šiek tiek klevų sirupo.
4. Pudingą supilstykite į stiklainius, papuoškite uogomis ir tarkuotu šokoladu. Dėkite į šaldytuvą sustingti.

Pasiimkite jį į iškylą ir nustebinkite visus gardžiu desertu. Pudingą stiklainiuose šaldytuve galima laikyti iki dviejų dienų. Jei konsistencija atsiskiria, jį galima išmaišyti, kad pudingas vėl būtų vienodos tekstūros.

Receptas iš žurnalo „Pie Galda“.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui