Braunis su ledais ir mangų – pasiflorų padažu
Ingredientai:
- 170 g miltų be glitimo, ekologiškų
- 1 valgomojo šaukšto linų sėmenų miltų, ekologiškų
- 50 g kakavos
- 120 g + 100 g juodojo šokolado
- 140 g veganiško sviesto
- žiupsnelio druskos
- 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
- 120 ml akvafabos arba vandens iš konservuotų žirnelių, pupelių ar žirnių
- 200 g smulkaus šviesiai rudo cukraus
- 1 didelio mango
- 2-3 pasiflorų vaisių
- veganiškų ledų
Paruošimas:
- 1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 ºC temperatūros. Į formą įdėkite kepimo popierių.
- 2. Persijokite per sietelį miltus ir kakavą.
- 3. Vandens vonelėje ištirpinkite 120 g šokolado su veganišku sviestu ir druska. Įpilkite vanilės ekstrakto. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
- 4. Į didelį dubenį suberkite cukrų ir supilkite akvafabą. Pirmąsias minutes maišykite rankiniu plaktuvu vidutiniu greičiu, likusias 3-4 minutes - greitu tempu. Mišinys bus paruoštas, kai taps blizgus ir baltas, o maždaug pusė cukraus ištirps.
- 5. Ištirpintas šokolado ir sviesto mišinys supilamas į išplaktą akvafabą ir mentele lėtai, bet kruopščiai išmaišomas. Tuomet įmaišykite miltų ir kakavos mišinį bei galiausiai likusius 100 g juodojo šokolado, supjaustyto nedideliais gabalėliais.
- 6. Perpilkite braunio tešlą į kepimo formą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Pirmasis patikrinimas atliekamas po 30 minučių - jei mediniu pagaliuku pabaksnojus į pyragėlį lieka tik keli drėgni trupėliai, pyragėlis iškepęs puikiai. Jei jis per drėgnas, kepkite dar apie 5 minutes.
- 7. Kol braunis kepa, pagaminkite lengvą mangų ir pasiflorų padažą sumaišydami mangus ir pasiflorus trintuve.
- 8. Iškepusį braunį padėkite ant grotelių, kad atvėstų bent 30 minučių.
- 9. Šiltas braunis supjaustomas griežinėliais ir patiekiamas su ledų rutuliukais bei mangų ir pasiflorų padažu.