RAW karamelės batonėliai

RAW karamelės batonėliai

RAW karamelės batonėliai

12 gabalėlių

PAGRINDUI:

  • 100 g Yogi & Yousef's datulių,
  • 70 g Livin ekologiškų pekano riešutų,
  • 60 g migdolų,
  • 50 g Bauck Hof ekologiškų avižinių dribsnių be gliuteno,
  • 1 v. š. kakavos,
  • 1 a. š. Lebensbaum ekologiškos vanilės,
  • 2-3 v. š. vandens

KARAMELEI:

  • 160 g Yogi & Yousef's datulių,
  • 100 g Rapunzel ekologiškos tahini pastos,
  • 2-3 v. š. vandens,
  • ½ a. š. Lebensbaum ekologiškos vanilės,
  • žiupsnelio druskos

VEGANIŠKAM ŠOKOLADUI:

  • 50 g lydyto kokosų aliejaus,
  • 50 g kakavos, 50 g klevų sirupo
  • 50 g LIVIN ekologiškų pekano riešutų papuošimui

PARUOŠIMO BŪDAS:

1. Sumaišykite visus pagrindo gaminimui skirtus ingredientus. Po truputį pilkite vandenį, galimai užteks 2 šaukštų, įsitikinkite, kad masė nebūtų per šlapia.
2. Masę paskleiskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (25 x 15 cm) ir dėkite į šaldiklį.
3. Nuplaukite datules dubenyje, užpilkite karštu vandeniu ir palikite 10 minučių mirkti. Tada nupilkite vandenį, palikdami jo 2-3 šaukštus, kurie bus naudojami karamelei gaminti.
4. Maišykite datules, tahini pastą, druską, vanilę ir vandenį iki susidarys vientisa masė.
5. Paruoštą pagrindą išimkite iš šaldiklio ir aptepkite karamelę. Tada įdėkite atgal į šaldiklį maždaug 1 valandai.
6. Dubenyje ištirpintą kokosų aliejų maišykite su kakava ir klevų sirupu, kol susidarys vientisa masė.
7. Šokoladą užpilkite ant karamelės sluoksnio ir papuoškite pekano riešutais.
8. Padėkite indą atgal į šaldiklį 15 minučių, kad būtų lengviau pjaustyti.


Skanaus!

Receptas: Ilze Prūse.
Stilius: Agatas Vanuška-Andruče.
Nuotrauka: Anetė Rudmieze.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui