12 gabalėlių
PAGRINDUI:
KARAMELEI:
VEGANIŠKAM ŠOKOLADUI:
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Sumaišykite visus pagrindo gaminimui skirtus ingredientus. Po truputį pilkite vandenį, galimai užteks 2 šaukštų, įsitikinkite, kad masė nebūtų per šlapia.
2. Masę paskleiskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (25 x 15 cm) ir dėkite į šaldiklį.
3. Nuplaukite datules dubenyje, užpilkite karštu vandeniu ir palikite 10 minučių mirkti. Tada nupilkite vandenį, palikdami jo 2-3 šaukštus, kurie bus naudojami karamelei gaminti.
4. Maišykite datules, tahini pastą, druską, vanilę ir vandenį iki susidarys vientisa masė.
5. Paruoštą pagrindą išimkite iš šaldiklio ir aptepkite karamelę. Tada įdėkite atgal į šaldiklį maždaug 1 valandai.
6. Dubenyje ištirpintą kokosų aliejų maišykite su kakava ir klevų sirupu, kol susidarys vientisa masė.
7. Šokoladą užpilkite ant karamelės sluoksnio ir papuoškite pekano riešutais.
8. Padėkite indą atgal į šaldiklį 15 minučių, kad būtų lengviau pjaustyti.
Skanaus!
Receptas: Ilze Prūse.
Stilius: Agatas Vanuška-Andruče.
Nuotrauka: Anetė Rudmieze.