„Lebensbaum“ ekologiška malta burbono vanilė. Minkštas, saldus burbono vanilės skonis meistriškai papildo saldžiuosius patiekalus pradedant pyragu ir baigiant Crème brûlée. Tačiau švelnioji vanilės ankštis tinka ir prie žuvies bei salotų. Be dirbtinių kvapiųjų medžiagų.
Ši burbono vanilė ekologiškai užauginta Madagaskare. Ten orchidėjos auga tropiniuose miškuose. Smulkūs ūkininkai užsiima daug triūso reikalaujančiu auginimu, dažnai ir apdirbimu. Orchidėjų žiedai apdulkinami rankomis. Įgudusi ranka įveikia iki 1200 žiedų per dieną. Per 6–8 mėnesius iš kiekvieno žiedo išauga žalia ankštis. Prieš pradedant jai nokti, kai spalva iš žalios pasikeičia į geltoną, kiekviena ankštis nuraškoma rankomis. Tamsiai rudą spalvą ankštys įgauna po mėnesiais trunkančio fermentacijos ir džiovinimo proceso.
Ši Afrikos grožybė 19 a. buvo pavadinta pagal Réunion salą, kuri tada dar vadinosi Île Bourbon. Orchidėjos, kurių ankštimis mėgaujamės, kilusios iš Meksikos, kur jau 14 a. actekų valdovai vertino malonų valinės aromatą su kakava.
Apie vanilės ankštis:
- (angliškai) Vanilla beans nutrition facts
- Nacionalinio Senėjimo instituto (National Institute on Aging), kuris įeina į JAV Nacionalinių sveikatos institutų sistemą (National Institutes of Health (NIH), duomenimis vanilės ankštys pagal antioksidantų kiekį patenką į daugiausiai antioksidantų turinčių produktų sąrašą.
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
„Lebensbaum“ – Gyvybės medis, taip išvertus skambėtų įmonės pavadinimas. Įvaizdis atitinka turinį: gamintojas patikimas, jautrus vartotojui ir gamtai, išlaikęs tikrą ekologisto aistrą, nors verslas jau įgavęs ir svorio, ir masto. Šiandieninis įmonės savininkas Ulrich Walter 1979 metais nedideliame Šiaurės Vokietijos miestelyje atidarė ekologiškų prekių parduotuvę. Daug tokių atsidarė tokiu metu, ypač Vokietijoje, ir prekiavo tuo, ką rado rinkoje. Ponas Walteris suprato, kad to nepakanka, ir jis ėmėsi pats ieškoti, kaip gauti tokios kokybės prekių, kokių jis norėjo. Taip krautuvininkas tapo kokybiškos ekologiškos arbatos, kavos ir prieskonių verslo savininku.
Vokiečių gamintojas „Lebensbaum“ savo produktams naudoja aukščiausios rūšies 100% ekologiškas žaliavas. Jų pasiekiami rodikliai, kaip taisyklė, viršija standartinius ekologiškumo reikalavimus ir atitinka gerokai išrankesnius Demeter, Naturland ir Bioland standartus. Ekologinė ir ypač biodinaminė žemdirbystė nestimuliuoja augalo augimo cheminėmis priemonėmis. Vietoj to čia stiprinamas paties augalo gyvybingumas, skiriant dėmesį sveikam dirvožemiui, švariai aplinkai, augalų auginimui pavėsyje – t.y. ekosistemoje.
„Lebensbaum“ laikosi „grynumo“ principo: jokių aromatinių priedų, jokių skonio stipriklių, jokių maisto priedų. Vietoj to didžiausias dėmesys skiriamas natūraliems, intensyvaus skonio ingredientams, kuriuos perka tiesiogiai ten, kur jie užauginti. „Lebensbaum“ su augintojais sieja aistra ekologinei žemdirbystei ir noras tausoti supančią aplinką.
Sudedamosios dalys: ekologiška malta burbono vanilė.