Sluoksniuotas obuolių pyragas su aviečių ir tahini padažu

Sluoksniuotas obuolių pyragas su aviečių ir tahini padažu

Sluoksniuotas obuolių pyragas su aviečių ir tahini padažu

4 porcijos:

  • 250 g „Bauck Hof“ ruošinio obuolių pyragui
  • 125 g kambario temperatūros sviesto
  • 3 kiaušinių
  • 1 a. š. malto cinamono
  • 300 g obuolių

PADAŽUI:

  • 400 g aviečių
  • 3 šaukštų tahini pastos
  • 3 šaukštų laimo sulčių
  • 1 v. š. laimo žievelės
  • 60 g cukraus

KREMUI:

  • 200 g maskarponės šviežio sūrio
  • 300 g saldžios grietinėlės
  • 2 šaukštų cukraus pudros
  • ½ a. š. vanilės
  1. 1. Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos dideliais netaisyklingais gabalėliais.
  2. 2. Sumaišykite obuolių pyrago masę su sviestu, kiaušiniais ir cinamonu. Plakite maišytuvu iki vientisos masės, pabaigoje įmaišykite obuolius.
  3. 3. Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą 20 x 25 cm formą. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 40-45 minutes, kol įgaus auksinę spalvą.
  4. 4. Paruoškite aviečių ir tahini padažą. Sudėkite avietes į puodą, suberkite cukrų, laimo žievelę ir virkite 10 minučių. Nuimkite nuo ugnies, pertrinkite per sietelį.
  5. 5. Aviečių tyrę sudėkite į maišytuvą, supilkite laimo sultis ir tahini pastą, sumaišykite iki vientisos masės.
  6. 6. Paruoškite grietinėlę. Saldžiąją grietinėlę supilkite į dubenį, sudėkite maskarponės sūrį, cukraus pudrą ir vanilę. Viską išplakite plakikliu iki kreminės konsistencijos.
  7. 7. Kai obuolių pyragas atvės, supjaustykite jį mažais gabalėliais.
  8. 8. Glaistas turėtų būti daugiasluoksnis. Į pirmąjį sluoksnį sudėkite kremą, tada obuolių pyrago gabalėlius, užpilkite aviečių ir tahini padažą. Kartokite, kol sunaudosite visus ingredientus. Papuoškite obuoliais arba avietėmis.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui