Sluoksniuotas obuolių pyragas su aviečių ir tahini padažu
4 porcijos:
- 250 g „Bauck Hof“ ruošinio obuolių pyragui
- 125 g kambario temperatūros sviesto
- 3 kiaušinių
- 1 a. š. malto cinamono
- 300 g obuolių
PADAŽUI:
- 400 g aviečių
- 3 šaukštų tahini pastos
- 3 šaukštų laimo sulčių
- 1 v. š. laimo žievelės
- 60 g cukraus
KREMUI:
- 200 g maskarponės šviežio sūrio
- 300 g saldžios grietinėlės
- 2 šaukštų cukraus pudros
- ½ a. š. vanilės
- 1. Nulupkite obuolius ir supjaustykite juos dideliais netaisyklingais gabalėliais.
- 2. Sumaišykite obuolių pyrago masę su sviestu, kiaušiniais ir cinamonu. Plakite maišytuvu iki vientisos masės, pabaigoje įmaišykite obuolius.
- 3. Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą 20 x 25 cm formą. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 40-45 minutes, kol įgaus auksinę spalvą.
- 4. Paruoškite aviečių ir tahini padažą. Sudėkite avietes į puodą, suberkite cukrų, laimo žievelę ir virkite 10 minučių. Nuimkite nuo ugnies, pertrinkite per sietelį.
- 5. Aviečių tyrę sudėkite į maišytuvą, supilkite laimo sultis ir tahini pastą, sumaišykite iki vientisos masės.
- 6. Paruoškite grietinėlę. Saldžiąją grietinėlę supilkite į dubenį, sudėkite maskarponės sūrį, cukraus pudrą ir vanilę. Viską išplakite plakikliu iki kreminės konsistencijos.
- 7. Kai obuolių pyragas atvės, supjaustykite jį mažais gabalėliais.
- 8. Glaistas turėtų būti daugiasluoksnis. Į pirmąjį sluoksnį sudėkite kremą, tada obuolių pyrago gabalėlius, užpilkite aviečių ir tahini padažą. Kartokite, kol sunaudosite visus ingredientus. Papuoškite obuoliais arba avietėmis.