1. Išlydykite sviestą, smulkiai sutrupinkite sausainius ir kartu su kiaušiniu bei miltais viską išminkykite iki vientisos masės.
2. Išklokite pasirinktą formą kepimo popieriumi. Paskleiskite tešlą tolygiai ir tvirtai ją įspauskite į formą.
3. Kepkite 175 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 8 minutes.
4. Šokoladą susmulkinkite ir ištirpinkite.
5. Atsargiai sumaišykite grūdėtą varškę, grietinėlę bei maskarponės sūrį. Įmaišykite cukrų ir kiaušinius. Po truputį supilkite ištirpintą šokoladą. Tolygiai paskirstykite masę ant iškepto ir atvėsusio pagrindo kepimo formoje.
6. Paruoštą sūrio pyragą kepkite 175 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių.
7. Pyragui iškepus, leiskite jam atvėsti ir tik tada išimkite iš kepimo formos.
8. Likusį šokoladą susmulkinkite ir ištirpinkite, supilkite ant sūrio pyrago ir paskirstykite.