Veganams
Pilno grūdo

Vidutinio stambumo avižų dribsniai, ekologiški

1 kg
4,99 €
4.99/kg €
Įsigiję šią prekę į savo lojalumo kortelę gausite
Įsigiję šią prekę į savo lojalumo kortelę gausite 0,35 € Daugiau apie lojalumo programą
Rasti parduotuvėje Rasti parduotuvėje
Žalias ekologiškumo lapelis
Ekoagros

Apie prekę

Ekologiški vidutinio stambumo avižų dribsniai. Avižos yra lengvo, švelnaus skonio, suteikia sotumo jausmą. Puikiai tinka košei, sausiems pusryčiams, maltiniams, paplotėliams. Turi daug skaidulinių medžiagų. Mažai cukrų.

Avižas ypač rekomenduojama valgyti pusryčiams: išvirkite avižinių dribsnių košę, jei skonio nepakanka, įtarkuokite obuolį, įpjaustykite bananą, pridėkite riešutų, džiovintų vaisių, cinamono ar imbiero.

Košei: 1–2 min. pavirti arba užpylus verdančiu vandeniu ar pienu palikti išbrinkti. Dviems porcijoms košės reikės 0.5 l skysčio ir puodelio avižinių dribsnių (maždaug 250 g).

Sudėtyje gali būti glitimo pėdsakų.

Kita informacija

Avižos (lot. Avena Sativa) yra išskirtinis energijos šaltinis su puikiu baltymų, angliavandenių ir riebalų balansu. Jose dauguma esančių riebalų – tai nesočiosios riebiosios rūgštys, tarp kurių dominuoja mononesočiosios. Palyginus su kitais javais, avižos yra turtingos baltymų. Jose yra glitimo, tačiau, tyrimai rodo, kad daugelis kviečių glitimui alergiškų žmonių avižas toleruoja gerai. Kiekvieno žmogaus mityboje skaidulos yra svarbus elementas, kadangi jos reikalingos normaliai žarnyno veiklai.

Pagal M. Murray, J. Pizzorno ir L. Pizzorno enciklopedinį leidinį „Healing Foods“ avižos yra labai geras mangano, seleno ir fosforo, taip pat magnio, geležies, vitamino B1 ir skaidulinių medžiagų šaltinis. Avižų sėlenų maistinėse skaidulose yra daug beta glukanų. Palyginus su kitais grūdais avižose yra daug riebalų (apie 20% sočiųjų ir 80% nesočiųjų riebalų rūgščių), todėl jos apkarsta greičiau nei kiti grūdai.

Kaip nurodo U. Erasmus savo knygoje „Fats that Heal and Fats that Kill“ (Alive Books, Kanada), vienintelis organizme esančio cholesterolio pašalinimo būdas yra per žarnyną, o tam būtina, kad maiste pakaktų skaidulų, iš kurių avižų skaidulos vienos efektyviausių (verta prisiminti, kad augalinės kilmės maistas pats cholesterolio neturi).

Kaip teigia Coulston ir Boushey, skaidulingas maistas padeda išlaikyti normalią medžiagų apykaitą, kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje ir apetitą [žr.*]. Avižų žemas glikemijos indeksas (apie 37). Avižų skaidulos valo iš organizmo įvairius šlakus (įskaitant sunkiuosius metalus), todėl plačiai naudojamos organizmui valyti.

Pagal Rebecca Wood enciklopedinį leidinį „The new whole foods encyclopedia“ dėl avižose esančio didelio kiekio riebalų jos yra šildantis maistas, todėl ypač tinka valgyti žiemą. Perdirbant avižas nuimama tik išorinė luobelė, dėl to avižose išlieka daugiau maistinių medžiagų nei perdirbtuose kviečių produktuose.

Avižos yra nuo Antikos laikų žinomas ir Lietuvoje tradiciškai vartojamas maisto produktas, turintis daug mums naudingų savybių, apie kurias galima paskaityti informaciniuose bei šviečiamuosiuose internetiniuose puslapiuose, pvz.:
- Avižiniai dribsniai – ne tik pusryčiams
- Avižinės košės paslaptys
- Avižos ir kviečiai – ne tik maistas
- Apie avižų naudą
* Ed. A. M. Coulston, C.J. Boushey. Nutrition in Prevention and Treatment of Disease. Elsevier Academic Press, USA. 2008.

UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.

Kilmės šalis:
Vokietija
Prekės ženklo šalis:
Lietuva
Prekės kodas: GARSP001
EAN kodas: 980000000257
Vidutinio stambumo avižų dribsniai, ekologiški

Vidutinio stambumo avižų dribsniai, ekologiški

4,99 €
4.99/kg €
leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui