2 porcijoms reikės:
PADAŽUI:
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Į puodą supilkite 360 ml vandens ir pavirkite lęšius 20 minučių, nukoškite.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite griežinėliais pjaustytą svogūną, kol jis taps minkštas ir skaidrus. Suberkite smulkiai supjaustytą česnaką, pakepinkite dar 1 minutę, tada suberkite griežinėliais pjaustytus grybus, kmynus ir pankolio sėklas, pakepinkite 3-4 minutes, kol grybai taps auksinės spalvos.
3. Virtuviniu kombainu avižinius dribsnius susmulkinkite į rupius miltus. Tada suberkite virtus lęšius, pakepintus svogūnus, česnaką, grybus, suberkite kapotas petražoles, sojų padažą, druską ir pipirus.
4. Maišykite, kol mišinys gerai susimaišys, bet vis tiek turės matomą tekstūrą.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180ºC.
6. Sudrėkintomis rankomis suformuokite 3-4 cm rutuliukus, kuriuos po to sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Rutuliukai aptepami aliejumi ir kepami 25-30 min.
7. Paruoškite padažą. Visus padažo ingredientus, išskyrus kukurūzų krakmolą ir vandenį, sudėkite į keptuvę ir pakaitinkite.
8. Mažame dubenyje sumaišykite kukurūzų krakmolą su vandeniu, kad neliktų gumuliukų. Sudėkite į padažą ir maišykite, kol sutirštės ir taps kreminės konsistensijos.
9. Kai rutuliukai iškeps, užpilkite ant jų padažą. Patiekite su makaronais arba bulvių koše.
Skanaus!
Receptas: Ilze Prūse.
Nuotrauka: Anete Rudmieze.