„Bauck Hof“ ekologiški traiškyti auksinių linų sėmenys natūraliai turi daug skaidulinių medžiagų ir alfa linoleno (Omega–3) esminės riebiosios rūgšties. Alfa-linoleno rūgštis padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. Efektas juntamas vartojant jos bent po 2 g per dieną. Tokį kiekį turi 10 gramų smulkintų auksinių linų sėmenų. Riebalų rūgščių pasisavinimas yra geresnis iš susmulkintų sėmenų nei iš nesmulkintų linų sėklų. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.
Be glitimo. „Bauck Hof“ auksinių linų sėmenys yra šviežiai susmulkintos gamintojo malūne beglitiminėje aplinkoje. Susmulkinti auksiniai linų sėmenys idealiai tinka kepti duoną, pyragus, sausainius. Taip pat tinka maišyti į sausus pusryčius, jogurtą ar varškę, barstyti ant sumuštinių, bulvių, į sriubą, praturtinti daržovių, grūdų patiekalus bei salotas. Šių auksinių linų sėmenų skonis švelnesnis nei paprastų linų, todėl labiau tinka ir saldesnių patiekalų ruošimui.
Auksinių linų sėmenys turi daugiau linoleno rūgšties (Omega-6) ir mažiau alfa linoleno rūgšties (Omega-3) nei paprastų linų sėmenys. Tačiau bendra abiejų riebiųjų rūgščių suma yra vienoda tiek auksinių linų, tiek paprastų rudų linų sėmenyse.
„Bauck Hof“ specialus malūnas sumala iki 18 tonų per dieną ir mala tik beglitiminius miltus. Malūnas yra atskirame pastate, todėl užkertamas kelias patekti glitimui iš kitų produktų. Pagaminę ir supakavę produktus be glitimo tikrina juos malūno laboratorijoje, ar nėra juose glitimo, o tyrimo rezultatai registruojami Vokietijos celiakijos draugijoje.
Skaitykite daugiau:
- Linų sėmenys – tolimos praeities ir ateities produktas
- Linų sėmenys: lieknėjimui, širdžiai, sveikatai
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
Patiekalų receptai:
Sausi pusryčiai su linų sėmenimis
1 bananas, 100 g avižų dribsnių, 2 v.š. smulkintų sėmenų, 50 g džiovintų vaisių, 1 v.š. riešutų, 50 g šviežių vaisių. Vaisius susmulkinti, viską sumaišyti ir patiekti su 150 ml pieno arba natūraliu jogurtu.
Keptos daržovės su linų sėmenimis
2 didelės morkos, 4 vidutinio dydžio bulvės, 1 poras, 250 ml daržovių sultinio, 1 česnako galvutė, 1 a. š. kario miltelių, 1 v. š. saulėgrąžų aliejaus, 2 v. š. smulkintų linų sėmenų.
Daržoves nuplauti ir supjaustyti kubeliais. Daržoves, česnaką ir karį pakepinti aliejuje, užpilti daržovių sultinį ir uždengus dangtį patroškinti neaukštoje temperatūroje 5–10 min. Paskaninti druska ir pipirais, apibarstyti linų sėmenimis.
„Bauck Hof“ – ekologiški ir biodinaminiai (demeter) įvairiausių grūdų produktai bei pusgaminiai iš Vokietijos.
Bauck šeima užsiima ekologine žemdirbyste nuo 1930 metų. Šiek tiek vėliau Eduard Bauck įkūrė ekologišką malūną, o šiandien įmonė valdo du malūnus, gaminančius aukščiausios kokybės 100% ekologiškus ir biodinaminius miltus, ruošinius pyragams, duonai, falafeliams, košes, dirbsnius, nemažai iš jų ir be glitimo. Įmonė tiki, kad ekologinis ūkininkavimas yra tvariausia žemdirbystės forma.
Sudedamosios dalys: ekologiški traiškyti auksinių linų sėmenys.
Sudėtyje gali būti sojų, riešutų, sezamų, garstyčių ir lubinų pėdsakų.
Maistinė vertė (100 g): | |
Energinė vertė | 2042 kJ/494 kcal |
Riebalų | 37 g |
iš jų sočiųjų | 3.6 g |
Angliavandenių | 7.7 g |
iš jų cukrų | 1.2 g |
Skaidulinių medžiagų | 23 g |
Baltymų | 22 g |
Druskos | 0.1 g |
Alfa-linoleno (Omega-3) | 20 g |
Alfa-linoleno rūgštis padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. Efektas juntamas vartojant jos bent po 2 g per dieną. Tokį kiekį turi 10 gramų smulkintų auksinių linų sėmenų.
Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.