Sveikų receptų kūrėja Julia (@julchiko_receptai) rekomenduoja pasigaminti nekeptą Velykų bobą be įprastų miltų, be pridėto cukraus, su daug džiovintų vaisių ir prieskoniais.
Reikės pagrindui:
300 g migdolų miltų
50 g linų sėmenų
150 g datulių
50 g razinų
100 g džiovintų abrikosų
80 g džiovintų mangų
1 a. š. cinamono
1/2 a. š. malto muskato riešuto
Glajui:
tirpinto baltojo šokolado
Papuošimui:
smulkintų mėgstamų riešutų ir aguonų
1. Džiovintus vaisius, išskyrus mangus, pamirkykite apie 15 min. šiltame vandenyje. Tada susmulkinkite su elektriniu smulkintuvu.
2. Linų sėmenis susmulkinkite kavamalėje.
3. Džiovintus mangus supjaustykite kubeliais.
4. Masę iš džiovintų vaisių sumaišykite su migdolų miltais, maltais linų sėmenimis ir supjaustytais mangais. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
5. Iš gautos masės suformuokite norimą „Velykų bobos“ formą ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
6. Papuoškite tirpintu baltuoju šokoladu, riešutais ir aguonomis.