Sveikesniam Velykų stalui – netikras veganiškas zuikis pagal dietistės Indrės Trusovės (@indre_trusove) receptą. Ypatingai skanus, maistingas, sveikatai bei figūrai palankus patiekalas.
Reikės:
500 ml vandens
1 a. š. ekologiško sultinio miltelių
160 g įvairių lęšių
90 g avižinių dribsnių
30 g pekaninių karijų riešutų
2 a. š. maltų linų sėmenų
1 morkos
1 svogūno
3 skiltelių česnako
žiupsnelio druskos
žiupsnelio maltų pipirų
3 v. š. pomidorų kečupo
įvairių daigų
aliejaus kepimui
1. Perplaukite lęšius vandeniu.
2. Užvirkite vandenį, sudėkite sultinį. Išmaišykite.
3. Suberkite lęšius. Virkite apie 20-30 min., kol taps minkšti.
4. Susmulkinkite svogūną, česnaką, morką ir pakepinkite.
5. Riešutus sukapokite smulkiais gabaliukais.
6. Į maisto smulkintuvą berkite nusunktus virtus lęšius, kepintas daržoves, linų sėmenis, riešutus, avižas, druską, pipirus. Jei sunkiai trinasi – įpilkite šlakelį vandens.
7. Tuomet kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite masę ir ją aptepkite pomidorų padažu.
8. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir kepkite apie 30 min.
9. Papuoškite įvairiais daigais (juose ypatingai daug sveikatai vertingų medžiagų).