„Clearspring“ šilkinis ir švelnus ekologiškas tofu – vienintelis ES sertifikuotas ekologiškas ilgo galiojimo šilkinis tofu!
Tai neriebus ir minkštas sojos produktas, labiausiai vertinamas dėl aukštos kokybės augalinių baltymų gausos. Skanus kaip šviežias tofu ir galima valgyti tiesiai iš pakelio. Puikus magnio šaltinis. Be pieno, be glitimo. Tinka veganams.
Labai universalus! Tinka ir saldiems, ir pikantiškiems patiekalams ruošti. Galima naudoti kaip pakaitalą kiaušiniams, pieno produktams ar mėsai. Naudojamas desertams, padažams, troškiniams, kepsneliams, užtepams, marinavimui... Skanu su cukranendrių cukrumi ar medumi. Idealiai tinka miso sriubai, jūros daržovių salotoms bei tofu sūrio pyragui gaminti.
Šis tofu pagamintas tik iš 3 ingredientų:
1. Aukščiausios kokybės ekologiškų ES sertifikuotų sojos pupelių, kurių kilmę pilnai galima atsekti. Remiantis įstatymu tai reikškia, kad jos yra tvariai užaugintos nenaudojant sintetinių trąšų, herbicidų bei pesticidų ir nėra genetiškai modifikuotos.
2. Nigari – natūralaus, mineralais turtingo koagulanto, gaunamo iš jūros druskos, pašalinus iš jos natrio chloridą. Tai itin švarus tradicinis kietintojas, naudojamas gaminti aukštos kokybės labai švelnų tofu.
3. Tyras šaltinio vanduo iš Fudzijamos (Fuji) kalno.
Prieš naudojimą nusunkite skystį. Atidarytą laikyti šaldytuve sandariame inde panardintą į vandenį. Suvartoti per 2 dienas.
Dėmesio: nešaldykite ir nedėkite į mikrobangų krosnelę supakuoto pakelyje.
„Clearspring“ ekologiškas šilkinis TOFU – koks tai produktas ir su kuo valgomas?
Dietistė Vaida Kurpienė pasakoja apie miso, tofu ir sojų padažą + 3 receptai su virtuvės šefu Jonu Jonušu:
„Clearspring“ užtikrina, kad iš Japonijos importuojami maisto produktai, tame tarpe ir jūros daržovės, atitinka visus saugumo reikalavimus. Nepriklausomai nuo Japonijos ir ES valdžios institucijų vykdomos kontrolės, pats gamintojas nuolat tikrina produktų radioaktyvumo lygį. Iki šiol jokiuose „Clearspring“ gaminiuose nebuvo aptikta jokių radioaktyviųjų junginių.
Pradėta gaminti Kinijoje maždaug III amžiuje prieš mūsų erą ir buvo vadinama dòufu. Dabar paplito japoniškas pavadinimas tofu. Jau nuo seno tai labai populiarus produktas Kinijoje, Japonijoje, Korėjoje, Indonezijoje, Vietname ir kitose Rytų ir Pietryčių Azijos šalyse, dėl savo maistingumo sparčiai populiarėjantis ir Vakarų pasaulyje.
Apie sojos produktų ir tofu savybes galima paskaityti:
- (angliškai) Apie sojos pupelių maistines savybes, paruošimą ir kt.
- (angliškai) Apie tofu maistines savybes, paruošimą ir kt.
Kai kurie šaltiniai itin pabrėžia fermentacijos naudą sojos produktams. Teigiama, kad būtent tradiciniais metodais fermentuota soja (tofu, miso, shoyu) turi geriausias sojai priskiriamas savybes ir yra lengviausiai įsisavinama.
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
„Clearspring“ yra šeimos įmonė, jau 30 metų propaguojanti autentišką ir ekologišką aukštos kokybės maistą. Mes esame įsitikinę, kad kiekvienas turėtų galėti gauti kokybiško ekologiško maisto sveikam gyvenimo būdui.
Didžiuojamės galėdami Jums pristatyti įvairiais apdovanojimais įvertintų produktų asortimentą, kuriuo mėgaujasi žmonės daugiau nei iš 50 pasaulio šalių. Visi „Clearspring“ produktai pasižymi jiems būdingu skoniu, yra pagaminti pagal autentiškus receptus tradiciniais metodais. „Clearspring“ niekada nenaudoja jokių sintetinių priedų, nei rafinuoto cukraus.
Šio gamintojo produktai skatina tvaraus žemės ūkio plėtrą, nes remia ekologinius ūkius ir maisto gamintojus. Turtindami dirvožemį ir rūpindamiesi ekosistemomis „Clearspring“ saugo pasaulį ateinančioms kartoms.
Sudedamosios dalys: vanduo, sojos pupelės* (26%), natūralus koaguliantas iš jūros vandens: nigari (magnio chloridas).
*– iš ekologinių ūkių.
Maistinė vertė (100 g): | |
Energinė vertė | 257 kJ/61 kcal |
Riebalų | 2.7 g |
iš jų sočiųjų | 0.5 g |
Angliavandenių | 2.8 g |
iš jų cukrų | 1.1 g |
Baltymų | 6.5 g |
Druskos | 0 g |
Magnio | 74.9 mg (20% RMV) |
RMV – referencinė maistinė vertė suaugusiems.
Baltymai padeda palaikyti normalią kaulų būklę.
Magnis padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį. Padeda išlaikyti elektrolitų pusiausvyrą. Magnis padeda palaikyti normalius: energijos apykaitą, nervų sistemos veiklą, raumenų funkciją, baltymų sintezę, psichologinę funkciją, kaulų ir dantų būklę. Atlieka tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi procese.
Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.