Žaliosios matcha arbatos ledai su šokolado gabaliukais

Žaliosios matcha arbatos ledai su šokolado gabaliukais

Žaliosios matcha arbatos ledai su šokolado gabaliukais

Tinklaraščio „every special day” autorės Ievos rekomenduojami raw ledai, kurių paragavus vasara iškart pasidarys labiau vasariška.

Reikės (dviem porcijoms):
3–4 šaldytų bananų;
nubraukto šaukštelio žaliosios matcha arbatos miltelių;
juodo šokolado;
mėtų eterinio aliejaus arba ekstrakto;
šlakelio vandens arba augalinio pieno.

Kaip ir visus žaliavalgiškus ledus gaminant – išplakite bananus blenderyje arba virtuviniame kombaine. Kad jie lengviau plaktųsi, kad lengviau gamintųsi, išimtus iš kameros bananus palaikykite kambario temperatūroje 5–10 min. ir plakant įpilkite šiek tiek (visai nedaug – tris ar keturis šaukštus) vandens arba augalinio pieno. Augalinis pienas padaro ledus dar labiau kreminius, dar panašesnius į tuos, iš vaikystės.

Prieš pilant vandenį arba pieną, jame išplakite matcha arbatos miltelius. Japonai tam naudoja specialią šluotelę, tačiau galima ir iškart maišyti virtuviniu kombainu. Ten pat paskui sudėkite bananus, lašinkite kelis (du) lašelius mėtų eterinio aliejaus ir plakite ledus. Jei trūksta saldumo, galima saldinti agavų sirupu ar kitu kokiu saldikliu.

Sutarkuokite šokoladą arba sulaužykite smulkesniais gabaliukais, galite jį išmaišyti leduose arba barstyti ant viršaus – pagal nuotaiką ir skonį.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui