Reikės:
didelio puodo
2 didelių saujų razinų
100 g džiovintų abrikosų
100 g datulių
100 g figų
1 citrinos
saujos šviežių spanguolių
4 gvazdikėlių
2 žaliojo kardamono ankštelių
1 pakelio spanguolių skonio kisieliaus
didelės saujos patinkančios formos makaronų
2 obuolių (nebūtinai)
Nuplautus džiovintus vaisius susmulkinkite norimo dydžio gabalėliais. Dėkite į puodą ir užpilkite litru mažiau vandens nei telpa į puodą (jei puodas 5 litrų, pilkite 4 litrus vandens). Vaisius virkite 25 minutes. Suberkite prieskonius, makaronus (jei spageti - sulaužykite). Pavirkite dar 5 minutes, karts nuo karto pamaišydami. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais. Nuplautą citriną - riekelėmis. Makaronams suminkštėjus į puodą sudėkite prieskonius, supjaustytus obuolius, citriną, supilkite pagal gamintojo nurodymus paruoštą kisielių. Išmaišykite. Puodą nukelkite nuo viryklės, suberkite spanguoles ir uždengę luktelėkite kelias minutes. Skanaus!