Saldi džiovintų vaisių sriuba

Saldi džiovintų vaisių sriuba

Saldi džiovintų vaisių sriuba

Reikės:
didelio puodo
2 didelių saujų razinų
100 g džiovintų abrikosų
100 g datulių
100 g figų
1 citrinos
saujos šviežių spanguolių
4 gvazdikėlių
2 žaliojo kardamono ankštelių
1 pakelio spanguolių skonio kisieliaus
didelės saujos patinkančios formos makaronų
2 obuolių (nebūtinai)

Nuplautus džiovintus vaisius susmulkinkite norimo dydžio gabalėliais. Dėkite į puodą ir užpilkite litru mažiau vandens nei telpa į puodą (jei puodas 5 litrų, pilkite 4 litrus vandens). Vaisius virkite 25 minutes. Suberkite prieskonius, makaronus (jei spageti - sulaužykite). Pavirkite dar 5 minutes, karts nuo karto pamaišydami. Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais. Nuplautą citriną - riekelėmis. Makaronams suminkštėjus į puodą sudėkite prieskonius, supjaustytus obuolius, citriną, supilkite pagal gamintojo nurodymus paruoštą kisielių. Išmaišykite. Puodą nukelkite nuo viryklės, suberkite spanguoles ir uždengę luktelėkite kelias minutes. Skanaus!

Virtuvės fėjų receptas

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui