40 sausainių reikės:
200 g kambario temperatūros sviesto,
200 ml cukraus,
100 ml tamsaus cukranendrių cukraus,
2 kiaušinių,
150 g smulkintų migdolų,
200 g baltojo šokolado (tarkuoto),
100 g baltojo šokolado (apliejimui),
350 ml speltos miltų,
200 ml speltos dribsnių,
2 v. š. malto cinamono,
1 a. š. kepimo miltelių,
1 a. š. druskos.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros. Sumaišykite sviestą, cukrų, cukranendrių cukrų ir kiaušinius. Suberkite smulkintus (susmulkinau prieskonių trintuve) riešutus, tarkuotą šokoladą, speltos dribsnius ir maltą cinamoną. Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir vėliau suberkite į tešlą. Maišykite, kol ji pasidarys vientisa. Rankomis fotmuokite graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kiekvieną rutuliuką paspauskite šakute, kad pasidarytų plokščias blynelis. Kepkite 180°C orkaitėje apie 10–15 minučių. Iškepusius palikite atvėsti. Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje ir juo apliekite jau atvėsusius sausainius. Palikite šaltai, kad šokoladas sukietėtų.