Itališkas šokoladinis tinginys (Salame di Cioccolato)
8 porcijoms:
- 35 g „Vivani“ juodojo šokolado su alyvuogių aliejumi
- 100 g „Vivani“ juodojo šokolado su aitriąja čili paprika
- 50 g pieniško šokolado
- 70 g sviesto
- 80 g pieno
- 60 g „Rapunzel“ ekologiškų kakavos miltelių
- 20 g cukraus pudros + 50 g papuošimui
- 100 g trupininės tešlos sausainių
- 30 g skrudintų sėklų mišinio
- 30 g migdolų
- 30 g graikinių riešutų puselių
- 2 g druskos
- 1. Ant viryklės užvirinkite puodą su vandeniu ir pastatykite metalinį arba stiklinį dubenį taip, kad dubens dugnas neliestų vandens.
- 2. Šokoladą ir sviestą sudėkite į dubenį ir maišydami tirpinkite 3-5 minutes. Nuimkite nuo ugnies.
- 3. Sutrupinkite sausainius ir riešutus.
- 4. Į šokolado mišinį lėtai įmaišykite pieną, tada druską, cukraus pudrą ir kakavą.
- 5. Suberkite sausainius ir riešutus.
- 6. Mišinį išpilkite ant kepimo popieriaus ir susukite į pailgą dešros formą, o galus užspauskite.
- 7. Dėkite į šaldytuvą 4 valandoms arba visai nakčiai. Prieš patiekdami apvoliokite cukraus pudroje.
RECEPTAS: AGATE VANUŠKA
STILIUS: BAIBA PRINDULE-RENCE
NUOTRAUKA: ANDA UPMALE