Pica su šokoladu ir bananais
1 picai pagaminti:
- 260 g picos tešlos rutuliukų
- 200 g „Alce Nero“ ekologiško pieniško šokolado
- 50 g skrudintų lazdyno riešutų
- 1 banano
- keletas zefyrų
- manų kruopų
Paruošimas:
-
- 1. Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje.
- 2. Picos tešlos paviršių pabarstykite manų kruopomis, kad tešla nepriliptų prie paviršiaus. Rankomis suformuokite apvalų pagrindą. Ant pagrindo uždėkite bananų griežinėlius, apibarstykite smulkintais lazdyno riešutais ir išdėliokite zefyrus.
- 3. Pašaukite picą į 250 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 5-7 minutes, kol viršus įgaus auksinę spalvą.
- 4. Jei namuose turite malkomis kūrenamą picų krosnį, picą kepkite iki 420-450 ºC įkaitintoje orkaitėje, kol kraštai taps auksinės spalvos.
- 5. Išimkite iš orkaitės, užpilkite ištirpintu šokoladu.