Kokosų ir baltojo miso ledai
500 ml ledų pagaminti reikės:
- 2 skardinių (2 x 400 ml) „Clearspring“ ekologiško kokosų pieno
- 4 šaukštų „Clearspring" ekologiško ryžių sirupo (arba kito pasirinkto „Clearspring" sirupo)
- 1 šaukšto „Clearspring" ekologiškos japoniškos baltosios Miso pastos
- Galima įdėti - „Clearspring" ekologiškos japoniškos žaliosios arbatos „Matcha" miltelių
- Galima įdėti šviežių braškių
- 1. Prieš gamindami kokosų pieno skardines dėkite į šaldytuvą apverstas aukštyn kojomis, kad atšaltų bent 12 valandų. Jei įmanoma, prieš gamindami ledus, 20-30 min. prieš tai dubenį įdėkite į šaldiklį.
- 2. Atidarykite skardines ir kokosų kremas bei skystis turėtų atsiskirti. Nupilkite skystį (gali prireikti naudoti sietelį), o kietą grietinėlę sukrėskite į iš anksto atšaldytą dubenį.
- 3. Elektriniu plakikliu išplakite kietą grietinėlę iki minkštų putėsių, tada sudėkite ryžių sirupą, baltąjį miso ir suplakite lėtu greičiu arba mentele.
- 4. Perpilkite į sandarų indą su dangčiu ir laikykite šaldiklyje per naktį, kol sutirštės.
- 5. Išimkite iš šaldiklio likus 5 minutėms iki patiekimo.
- 6. Pasirinktinai - ant viršaus užbarstykite šiek tiek Matcha miltelių ir papuoškite šviežiomis braškėmis.