Nepaprastai gardūs ir lengvi veganiški žaliosios arbatos ledai su kokosų ir migdolų pienu.
Reikės:
400 ml kokosų pieno,
1 ¼ puodelio nesaldinto migdolų pieno,
2 valg. š. kukurūzų krakmolo,
¾ puodelio cukraus,
2 valg. š. ekologiškos žaliosios arbatos Matcha miltelių.
Gaminimo eiga:
1. Migdolų pieną supilkite į didelį matavimo indą. Pieną naudokite paimtą iš šaldytuvo ir atvėsintą. Užbarstykite kukurūzų krakmolo ir plakite tol, kol nebeliks gumulėlių. Atidėkite į šalį.
2. Supilkite kokosų pieną į mažą puodą ir įdėkite cukraus. Pakaitinkite ant nedidelės ar vidutinės ugnies kartais pamaišydami tol, kol kokosų pienas pakeis savo konsistenciją (tai užtruks maždaug 10 min.). Viskas bus paruošta, kai pamatysite, kad kokosų pienas ir cukrus pilnai susimaišė ir nebėra neištirpusių dalelių.
3. Kol kokosų pienas pakankamai šiltas (niekada neleiskite jam užvirti), paskutinį kartą pamaišykite migdolų pieną ir sumaišykite jį su kokosų pienu. Leiskite mišiniui susimaišyti kaitindami virš vidutinės ugnies, neleiskite jam užvirti. Retkarčiais kaitinamą mišinį pamaišykite, kol jis sutirštės.
4. Kol mišinys dar karštas, nuimkite jį nuo ugnies ir įmaišykite 2 valg. š. žaliosios arbatos Matcha miltelių. Leiskite atvėsti iki kambario temperatūros, dažnai maišykite. Atvėsusį mišinį uždenkite ir įdėkite į šaldytuvą. Leiskite ledams stingti nuo 6 iki 12 valandų, arba tiesiog palaikykite juos šaldytuve pernakt.
5. Išmaišykite ledus šaukštu arba ledų gaminimo aparatu. Galite valgyti tokius paruoštus ledus arba galite įdėti juos dar į šaldiklį, tokiu atveju jie sustings labiau. Kadangi šie ledai sustingsta labiau lyginant su kreminiais ledais, pagaminus ir išėmus iš šaldiklio leiskite jiems atšilti 10-15 minučių prieš patiekdami. Jei valgysite ledus paruoštus ledų gaminimo mašinoje, jie bus minkštesni.