Be miltų. Be kiaušinių.
Reikės:
Pyrago pagrindui:
100 g maltų kokosų drožlių
100 g maltų migdolų
½ a. š. kepimo miltelių
80 g ištirpinto kokosų aliejaus
50 g „Yogi & Yousef's“ datulių kremo
1 a. š. vanilės ekstrakto
Veganiškai karamelei:
200 g „Yogi & Yousef's“ datulių kremo
200 ml skardinės kokosų pieno
žiupsnelio druskos
Pyrago viršutiniam sluoksniui:
100 g juodojo šokolado, supjaustyto kubeliais
100 g veganiško pieniško šokolado, supjaustyto kubeliais
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kvadratinės kepimo skardos (25x25 cm) vidų išklokite kepimo popieriumi.
Pirmiausia padarykite pyrago padą. Dideliame dubenyje sumaišykite maltus kokosus, migdolus ir kepimo miltelius. Supilkite išlydytą kokosų aliejų, datulių kremą ir vanilę, viską gerai išmaišykite (šaukštu arba virtuviniu kombainu) iki vientisos masės.
Kepimo skardoje paskirstykite tešlą, išlyginkite. Kepkite 20 minučių.
Kol kepa, pasigaminkite veganišką karamelę. Datulių kremą sudėkite į puodą, supilkite kokosų pieną ir kaitinkite maišydami, kad susidarytų vientisa pasta. Pagardinkite žiupsneliu druskos.
Ant iškepusio ir gerai atvėsusio pyrago pagrindo sudėkite veganišką karamelę. Kepimo skardą uždenkite folija ir palikite 3 valandoms pastovėti šaldytuve.
Ištirpinkite kartu juodą ir pienišką šokoladą. Užpilkite ant karamelės sluoksnio ir pasiskirstykite tolygiai. Kepimo skardą vėl įdėkite į šaldytuvą valandai, kad sustingtų šokoladas.
Supjaustykite pyragą į kvadratėlius ir mėgaukitės.
Receptas iš bettyskitchen.nl