Veganiniai matcha žaliosios arbatos, sūdytos karamelės ir baltojo šokolado skanėstai

Veganiniai matcha žaliosios arbatos, sūdytos karamelės ir baltojo šokolado skanėstai

Veganiniai matcha žaliosios arbatos, sūdytos karamelės ir baltojo šokolado skanėstai

Šis receptas gimė, nes: 1. labai norėjau išbandyti laimę namuose darant baltąjį veganinį šokoladą, 2. norėjau atrasti naują riebesnio/sotesnio veganinio deserto skonį. Pavyko!
Veganinio šokolado bandymas taip pat pasisekė ir nors manasis nėra traškus (traškiam šokoladui išgauti reiktų užsiimti sudėtingu šokolado grūdinimo procesu ir greičiausiai naudoti šiek tiek kitokius ingredientus arba proporcijas), jis puikiai tinka šokoladinei glazūrai – kreminei bei lengvai tirpstančiai burnoje. Internete suradau informacijos apie baltojo veganinio šokolado ingredientus, apsisprendžiau kiek ir ko naudosiu aš, ir kibau į darbą. Maišiau kakavos sviestą, kokosų aliejų, klevų sirupą, jūros druską ir migdolų sviestą (dažniausiai siūloma naudoti anakardžių sviestą, o aš rinkausi tai, ką buvo galima rasti mano virtuvės spintelėse). Rezultatas pranoko mano lūkesčius.
“ – sako recepto autorė Julija. Daugiau receptų www.kitchenjulie.com >

16 mini keksiukų dydžio skanėstų | Laikas: 1 h 30 min
1 stiklinė – 250 ml | 1 valgomasis šaukštas – 15 ml | 1 arbatinis šaukštelis – 5 ml

Ingredientai:
matcha žaliosios arbatos sluoksniui:
150 g kokosų drožlių
50 g kokosų aliejaus
1 1/2 arb. š. matcha žaliosios arbatos miltelių
1 valg. š. klevų sirupo

sūdytos karamelės sluoksniui:
100 g datulių (svoris be kauliukų)
1/2 arb. š. jūros druskos
12 g (1 valg. š.) kokosų aliejaus
56 g (1/4 stiklinės) augalinės kilmės pieno

baltojo šokolado sluoksniui:
45 g kakavos sviesto
45 g kokosų aliejaus
2 1/2 valg. š. klevų sirupo
1 valg. š. migdolų sviesto
žiupsnio jūros druskos

Paruoškite matcha sluoksnį
Kokosų drožles berkite į virtuvinį kombainą arba blenderį ir malkite iki kreminės konsistencijos, kol kokosas išskirs aliejų (gauste kokosų sviestą). Sumaišykite su likusiais matcha sluoksnio ingredientais ir padalinkite į 16 keksiukų popieriumi išklotų mini keksiukų formelių. Formeles turėtumėte pripildyti maždaug iki pusės. Dėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Paruoškite sūdytos karamelės sluoksnį
Visus karamelės ingredientus sumalkite iki vientisos konsistencijos ir padalinkite po lygiai ant jau sustingusio žaliosios arbatos sluoksnio mini keksiukų formelėse. Šįkart šaldykite šaldiklyje 30 minučių.

Paruoškite baltojo šokolado glazūrą
Garų vonelės pagalba ištirpinkite kokosų aliejų kartu su kakavos sviestu. Į ištirpusią masę įmaišykite klevų sirupą ir druską. Nukelkite nuo karščio ir įmaišykite migdolų sviestą. Leiskite pravėsti, kad šiek tiek sutirštėtų. Sušalusius skanėstus ištraukite iš šaldiklio, nuimkite sviestinio popieriaus formeles ir kiekvieną (iš viršaus ir iš apačios) apšlakstykite baltuoju šokoladu. Dėkite į šaldytuvą sustingti. Laikykite šaldytuve sandariame indelyje. Šaltai turėtų išbūti 7–10 dienų (iš esmės jų sudėtyje nėra greitai gendančių produktų, tačiau po savaitės datulių karamelė nebebus tokia šviežia). Galite skanėstus užšaldyti, o užsimanius skanauti atšildyti šaldytuve.

DĖMESIO: jei neturite mini keksiukų formelių, galite naudoti bet kokias mažas formeles, kuriuos tiktų šiuo atveju, arba naudokite įprastas keksiukų formeles (darykite plonus sluoksnius, kad gautumėte daugiau skanėstų vietoje kelių didelių gabalų, kuriuos tektų pjaustyti norint gauti praktiškas porcijas).

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui