Reikės:
2 bulvių
1 morkos
1 galvutės česnako
200 ml kokosų kremo
1 žiedinio kopūsto
1 daržovių sultinio kubelio
1 a. š. malto muskato
druskos, maltų pipirų
1 vištienos krūtinėlės
Pagardams:
saujelės kepintų moliūgų sėklų
daržovių trapučių
1. Vištieną pamarinuokite su mėgstamais prieskoniais ir palaikykite per naktį, o jei nėra tam laiko, bent 30 min. iki kepimo. Po to įvyniokite ją į foliją ir kepkite iki 200ºC įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Tuomet atidenkite foliją ir pakepkite vištieną dar 10 min.
2. Visas daržoves supjaustykite ir išvirkite vandenyje su sultinio kubeliu.
3. Jeigu sultinio labai daug, dalį jo nupilkite, kad nebūtų labai skysta sriuba.
4. Supilkite kokosų kremą, pagardinkite prieskoniais ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu.
5. Prieš patiekiant, į sriubą įdėkite keletą keptos vištienos krūtinėlės gabalėlių.
6. Apibarstykite sriubą kepintomis moliūgų sėklomis ir patiekite su daržovių trapučiais.
Receptas @skonio_burtai.