Tai puikus patiekalas iškyloms, nes visus ingredientus galima patogiai paruošti iš anksto bei supakuoti į dėžutes, o falafelius į pitos duoną sudėti sėdint ant pledo po atviru dangumi. Falafeliai labai skanūs ir šalti, o padažą galima drąsiai gaminti dideliais kiekiais ir naudoti šviežioms daržovėms gardinti.
4 porcijos
Reikės:
1 pakuotės falafelių mišinio
250 ml karšto vandens
2 v. š. sezamų sėklų
alyvuogių aliejaus kepimui
2 pomidorų
saujelės petražolių
4 pitos duonelių
Padažui:
210 g neriebaus graikiško jogurto be priedų
3 v. š. tahini sezamų pastos
2 v. š. alyvuogių aliejaus
2 v. š. citrinos sulčių
1 skiltelės česnako
4 v. š. saldaus aitriųjų paprikų padažo
druskos
1. Falafelių mišinį sumaišykite su karštu vandeniu ir palikite 15 minučių išbrinkti. Drėgnomis rankomis suformuokite šaukštelio dydžio rutuliukus, kuriuos iš karto apvoliokite sezamų sėklose.
2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame apkepkite falafelių rutuliukus iki auksinės spalvos.
3. Supjaustykite pomidorus ir susmulkinkite petražoles.
4. Paruoškite padažą. Sumaišykite visus ingredientus kartu. Jei padažas atrodo per sūrus, įpilkite dar šiek tiek saldaus aitriųjų paprikų padažo.
5. Ant pitos užtepkite jogurto padažo, išdėliokite pomidorus ir petražoles, o ant viršaus – keptus falafelių rutuliukus.
Receptas iš žurnalo „Pie Galda“.