Saldainiai traškūs, ne per saldūs. Labai sotūs – po dviejų gabaliukų daugiau nebesinori. Vos paėmus pirštais jaučiasi, kaip tirpsta kokosų aliejus.
Reikės:
100-120 ml šalto spaudimo nerafinuoto kokosų aliejaus,
80-100 g migdolų sviesto,
4-5 valg. š. kerobo (saldžiavaisio pupmedžio) miltelių,
1 valg. š. kakavos miltelių,
2-3 valg. š. klevų sirupo,
keletos lašų vanilės aromato,
žiupsnelio vanilinio cukraus,
žiupsnio nerafinuotos druskos,
50 g traškių ryžių ar smulkių kukurūzų dribsnių (sausų pusryčių).
Vietoj vanilės aromato ir vanilinio cukraus galima naudoti arbatinį šaukštelį vanilės ekstrakto. Vietoj klevų sirupo tiks ir agavų sirupas.
Kokosų aliejų ištirpdyti puodelyje, įmerktame į dubenį su karštu vandeniu. Įdėti migdolų sviesto ir išmaišyti iki vientisos masės. Sudėti saldžiavaisio pupmedžio miltelius, kakavą, supilti klevų sirupą, vanilę, druską. Išmaišyti. Pabaigoje suberti traškius ryžių ar kukurūzų dribsnius ir dar kartą išmaišyti. Masę dėti į šaldymo indelį ir bent 20 min. laikyti šaldiklyje. Išėmus supjaustyti mažais gabaliukais.