Tinklaraštininkė Jelena siūlo pasigaminti šventinių šokoladinių saldainių su Matcha įdaru. Tokius saldainius galima gražiai įpakuoti ir dovanoti bet kokia proga. Juk daugeliui patinka, kai į dovaną įdedama dalelė šilumos ir meilės, tokios dovanos visada bus labiau vertinamos.
Saldainiams reikės:
Šokoladui:
100 g kakavos sviesto,
30 g kakavos,
4–5 valg. š. agavų sirupo ar kito saldiklio,
žiupsnelio himalajų druskos,
šiek tiek vanilės ekstrakto,
liofilizuotų aviečių ar kitų uogų papuošimui;
Saldainių įdarui:
4 valg. š. kokosų aliejaus,
1/2 didelio prinokusio avokado,
5 valg. š. agavų sirupo,
1/2 laimo sulčių,
1–1,5 arb. š. Matcha arbatos miltelių.
Sudėkite kakavos sviesto gabaliukus į sausą indą. Jį įstatykite į puodą su karštu vandeniu ant silpnos ugnies, tik taip, kad jis nesiliestų su vandeniu. Tirpinkite sviestą. Kakavos miltelius gerai išmaišykite su ištirpintu kakavos sviestu. Įdėkite likusius ingredientus šokoladui gaminti ir vėlgi gerai išmaišykite.
Pilkite po šaukštelį pagaminto šokolado į nedideles popierines ar silikonines formeles ir įdėkite į šaldymo kamerą, kad šiek tiek sustingtų.
Įdarui ištirpinkite kokosų aliejų. Į atskirą indą dėkite avokadą, pilkite ištirpintą kokosų aliejų, agavų sirupą, laimo sultis bei Matcha miltelius ir viską sublenderiuokite iki vientisos masės.
Išimkite formeles iš šaldymo kameros, į jas dėkite po šiek tiek įdaro ir vėl keliom minutėm įdėkite į šaldiklį. Galiausiai pilkite likusį šokoladą ant saldainių viršaus, pabarstykite liofizuotomis uogomis. Dėkite saldainius 30 min. į šaldiklį, kad pilnai sustingtų.
Mėgaukitės!