25 triufeliams reikės:
Bazei:
300 g juodojo šokolado (rinkitės kokybišką, ne mažiau 70%; šie triufeliai pagaminti su „Cavalier“ juoduoju šokoladu konditerijai, jame nėra cukraus ir labai paprasta gaminti),
9 v. š. migdolų grietinėlės (galima naudoti ir kitą augalinę grietinėlę ar didesnio riebumo kokosų pieną),
3 nubrauktų šaukštų kokosų aliejaus.
Meduolių skonio triufeliams:
1 a. š. prieskonių meduoliams mišinio,
šaltalankių ar kitų uogų miltelių (galima susmulkiti liofilizuotas uogas; jais padengti triufelių išorę).
Džiovintų slyvų ir vanilės triufeliams:
4 džiovintų ir smulkiai supjaustytų slyvų (prieš naudojant 10 min. pamirkykite stiprioje kavoje),
1 a. š. burbono vanilės ekstrakto,
kakavos (ja padengti triufelių išorę).
Graikinių riešutų ir apelsinų triufeliams:
8 susmulkintų graikinių riešutų + saujos smulkintų graikinių riešutų (išorei padengti),
1 apelsino žievelės,
2 v. š. šviežių apelsinų sulčių.
Kaip gaminti:
Pasigaminkite triufelių bazę: ant verdančio vandens puodo uždėkite dubenį, į jį sudėkite visus triufelių bazei reikalingus produktus ir leiskite lėtai ištirpti (jokiu būdu šokolado neperkaitinkite, likus mažiems neištirpusiems gabalėliams, dubenį nukelkite ir tirpinti baikite maišant).
Masę, jeigu norite kelių skonių triufelių, atitinkamai padalinkite į lygias dalis (recepte nurodyti produktai triufelių skoniui suteikti yra pritaikyti 1/3 visos triufelių masės (100 g šokolado + 3 v. š. augalinės grietinėlės + 1 nubrauktas šaukštas kokosų aliejaus)) ir į kiekvieną dalį sudėkite pasirinktus skonio suteikiančius produktus. Viską gerai išmaišykite ir dėkite į šaldiklį, kad sustingtų.
Kai masė taps standesnė galite pradėti formuoti triufelius. Tam, kad jie būtų vienodo dydžio – naudokite šaukštelį. Formuokite norimos formos triufelius, apvoliokite riešutuose, kakavoje ar vaisių milteliuose.
Dėkite į šaldytuvą dar 10 min., kad šiek tiek sutvirtėtų, ir viskas – galite valgyti ar pakuoti dovanai.
Pastebėjimai. Triufelius taip pat galite paskaninti marcipanu ar įdėti į vidų riešutą. Rinkitės tai, kas jums labiausiai patinka, stebinkite save ir draugus.
Receptas soulfood.lt