Pasirinkus tinkamus ingredientus, šis desertas tiks ir veganams.
Pirmam sluoksniui reikės:
130 imbierinių ar kitų mėgstamų sausainių
65 g tirpinto sviesto ar kokosų aliejaus
Antram sluoksniui reikės:
200 g šaldytų aviečių ar spanguolių
250 ml vandens
1 apelsino sulčių ir tarkuotos žievelės
60 ml klevų sirupo ar medaus
7 g želatinos ir 30 ml vandens
Trečiam sluoksniui reikės:
1 skardinės kokosų kremo (tik kietosios dalies)
60 ml klevų sirupo ar medaus
65 g baltojo šokolado
7 g želatinos
30 ml vandens
Papuošimui:
liofilizuotų aviečių
1. Sausainius smulkiai sutriname, sumaišome su sviestu ir sudedame į stiklines. Gerai prispaudžiame, dedame į šaldytuvą kol ruošiame kitus sluoksnius.
2. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Į prikaistuvį sudedame uogas, apelsino sultis, tarkuotą žievelę, sirupą. Verdame apie 10 minučių, sutriname su blenderiu ir paliekame atvėsti 7 minutėms. Į pravėsusį uogų mišinį sudedame želatiną ir gerai išmaišome. Paruoštą masę supilame ant sausainių sluoksnio ir dedame į šaldytuvą 1 valandai.
3. Trečiajam sluoksniui želatiną užpilame vandeniu ir paliekame bringti. Į prikaistuvį sudedame kietąją kokosų kremo dalį, baltą šokoladą, klevų sirupą. Kaitiname ant silpnos ugnies tol, kol ištirpsta šokoladas. Užvirti nereikia! Sudedame ištirpusią želatiną, išmaišome ir supilame ant sustingusio uogų sluoksnio. Dedame 1 valandai į šaldytuvą arba paliekame per naktį.
4. Papuošiame prieš valgant liofilizuotomis uogomis.
Veganiškam variantui vietoj želatinos galima naudoti agarą. 7 g želatinos keičiame į 1 a. š. agaro. Jo tirpinti nereikia, o galima dėti iškart į masę ir būtinai užvirti.
Receptas @wise_taste.