Granolą valgykite su mėgstamu jogurtu ar pienu.
Reikės:
500 g nekepintų grikių dribsnių (jeigu toleruojate galite keisti į avižinius dribsnius)
100 g kokosų drožlių (geriau stambesnės juostelės)
150 g (stiklinės) mėgstamų stambiai supjaustytų nekepintų riešutų (šiuo atveju naudotas anakardžių, kedro ir graikinių riešutų mišinys)
4 v. š. nekepintų sezamų sėklų
2 saujų džiovintų aviečių
saujos skiltelėmis džiovintų svarainių (improvizuokite ir dėkite savo mėgstamiausius vaisius ar uogas)
3 v. š. netirpinto kokosų aliejaus
3 v. š. šviesios sezamų pastos Tahini
7–8 v. š. agavų sirupo ar kito mėgstamo saldiklio
žiupsnelio druskos
1/2 v. š. burbono vanilės ekstrakto
Kaip gaminti:
Įjunkite kaisti orkaitę iki 180ºC (kaitinimas viršus + apačia, be vėjelio funkcijos).
Dubenyje sumaišykite grikių dribsnius, kokosus, riešutus, sezamus.
Prikaistuvyje ištirpinkite kokosų aliejų ir sezamų pastą, dėkite agavų sirupą, druską. Nuėmus nuo kaitros supilkite vanilę ir viską gerai išmaišykite. Supilkite gautą mišinį į dribsnių dubenį ir viską maišykite tol, kol neliks sausų ruožų.
Gautą mišinį išpilkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos, tolygiai paskirstykite ir kepkite apie 35 minutes. Viską permaišykite kas 5 minutes, kad tolygiai apskrustų, nuolat stebėkite.
Kai granola taps gražios auksinės spalvos, galite traukti iš orkaitės ir su kepimo popieriumi išėmus iš skardos vėsinti ant grotelių (atvėsusi ji bus traški).
Atvėsusią granolą sumaišykite su pasirinktais džiovintais vaisiais ar uogomis ir supilkite į sandarų indą (kambario temperatūroje ją galite laikyti iki mėnesio).
Receptas iš soulfood.lt >