Reikės:
1 sluoksniui:
200 g datulių pastos (sutrintų datulių),
0.5 puod. vandens,
200 g migdolų riešutų,
2 sluoksniui:
0.5 puod. kokosų drožlių,
150 g natūraliai džiovintų mangų,
150 g anakardžių riešutų (mirkytų 8 val.),
0.5 puod. vandens,
1 valg. š. balškvojo gysločio sėklų luobelių,
80 g datulių pastos (sutrintų datulių),
Papildomai:
2 vnt natūraliai džiovintų mangų,
saujos migdolų riešutų.
Veiksmas:
1 sluoksnio ingredientus dėti į kokteilinę ir susmulkinti iki vientisos masės. Gautą masę dėti į norimą formą.
2 sluoksnio produktus taip pat dėti į kokteilinę ir suplakti iki vientisos masės. Gautą masę sumaišyti su pjaustytais mangais ir pilti ant 1 sluoksnio. Viršų papuošti džiovintais mangais ir migdolais. Dėti į šaldyklį 4–6 val. Ištraukti iš šaldiklio ir iš formos, palaikyti 30–60min. kambario temperatūroje. Pjaustyti ir valgyti – skanaus!
Receptas iš www.veganpipiras.lt